lauantai 4. joulukuuta 2021

Pakkasta luppailee. (2638)

Son talavemmakuva, kun Kotakorventyttö televiissijossa luppailee neljänkympin viikolloppupakkasija Lappiin. Näyttit vielä, että met täälä itärajampuolella saisimma kovimmat lukemat.

Mielenkiintonen nähhä, minkälaiseks muotoontuu nuo Naruskajojen kosket, kun alakaa vielä entusestaan kylymenemmään. Oli tuosa yhelä Naruskajojen länsipuolen mökilä pakkassuppo nostannu mökkiin jojen pohojan kautti tulevan vesiossuuskunnan runkoputken jäitten sekhaan pinnale, vaikka putkeen on asijammukaisesti laitettu painot pitelemmään sitä pohojasa. Ei ollu pysyny, mutta mökinomistaja olit onnistunnu saamaan sen puotettuva jokiveensuojaan takas.

Kallelan lauveremontin takija on tullu kulettuva sielä lattijanpesusa, joka ei oikeestaan saunan osalta sen helepompaa voikhan olla kuin nytten, kun lauteet on rungoista irti täälä Tukikohasa vahhauksesa. Eiopä tarvinnu liijon kumarrela lattijaa jynssätesä.

Kattelin Kallelarrantaa ja matkavvarrelta tieten Siekaköngästä Sonykameralläpi, kun tuluvavesi ahistuu pakkasesa kapijammale ja kapijammale...Tullee tätä vauhtija koskijen rannoile paksuva jäätä reippaasti...


 Nyton sopeva sisätyöilima lauvvemaalauksele. Eilisäehtoola laittelin vajjaavviikon polttopuuhalot alakerralliiterriin ja sittekkolasin halakoluukkujempääle puoletmerit kevyttä pakkaslunta, nin pysyttellee pakkanen kellaritilojen ulukopuolela.

Tukikohasta uusija jokimaisemija oottelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti