lauantai 18. joulukuuta 2021

Noo-o onkos tullu kesäkeitto... (2646)

Solekkoskaan ollu Ukan suosikkieväs kesäkeitto. Nytoli ja on kuiten poikkeustila Tukikohasa, kun Aarni ja Kerttu ovattäälä isältään ja äiteltään karussa. Aarni oli pyytäny Mummelilta mitäpäs muutakaanku kesäkeittova, jotenka toiveet totteutuu...

Tuli se kait Ukallekki hiuko parintunnin ulukoilusessijosa lasten ja polttopuukärräyksen kanssa nin, että kullaiton kursulaisen revityn pääle reippaasti voimariinija ja polarijuustova, nin kuuma kesäsoppa meni ales kevyvesti. Ei passaa mennä liikaa sitä kehumaan, sillä muuten siton ootettavisa kertaviikkoon...

 


Tukikohasta pakkasennusteita kuuntelemissiin tähä.

4 kommenttia:

 1. Nuorena koulussa jäi kesäkeitto koulussa lautaselle. Nykyään sitä pitää saada pari-kolme kertaa kesässä. Rouva hakee käskystäni Oulun kauppatorilta kerta-annokseen tarvittavat tuoreet raaka-aineet ja valmistaa kesäkeiton. Näin siitä tulee aivan huippuhyvää..

  VastaaPoista
 2. Jos et malta ootella kesäkeittova kessään asti, niin kokkeileppas pakastevihanneksista. Meillä se liemisalaisuus on ei pelkkä maito, vaan reippaasti kolmen juuston ruokakermaa. Hyvän liemen kanssa alkaa kaikki maistumaan, Ukallekin.

  VastaaPoista
 3. Käytännössa kesäkeitto on lähes lohisoppaa ilman lohta....

  VastaaPoista
 4. Sepäs Erikoista, että Aarninkaltainen Lapsukainen, tuosta niin pitää, eli mistäköhän Oppinut moiseen makuun, josta ei Välitetä, mutta Lohikeitto, on sitten Toinen Juttu. Jos mitkään Valot eivät toimi Sähkökatkolla, on Proteesisilmäinen, Aina Tukikohdan Palveluksessa, entä mikä Syynä, ettei voi kaivaa Maanalaisia Kaapeleita, jotka olisivat se Turvallisin Vaihtoehto, estämään, että menevät Sähköt vain Syystä, että jotakin, kaatuu linjoille! No, pärjäähän sitä Ruokien ja -muiden suhteen ilman Sähköjäkin, vaan jos Pittä saada Tietoja jostakin, tehdä Toimistotöitä jne.

  VastaaPoista