maanantai 20. heinäkuuta 2020

Yksviijesosa kypsänä. (2390)

Käväsimä Mummelinkans kevyven saunalenkin tuosa takapihala Politimajängälä. Tievosa solijo lähtiisä, että saavijaei sinne tartte matkaan ottaa, kunei hillat ole vielä ihallähelläkkään kypsijä kaikki täälä.

Jos nyt karkeeela arvijola sanos, nin viijeosan saa poimittuva, eli reipas enemmistö pittää jättää uusija käyntijä varten. Ja ennenko nämät kuvijen kaikki kypsäks kerkijää, nin elokuukin taitaa ehtijä kääntyvä, kunon luvannu viilenevvää.

Kolomekkilometrijä kävelimä kumpaanenki, kakskilometrijä jänkää ja kilometri kuivaa maata. Sai sielä metsuritakkipäälä hijen irtoomaan. Ja oli sielä jokunen sääskiki tullu ihmettelleen, mitä helevettijä nuot täälä suola vielä tekkeevä...Sata puuttuu Tukikohan tehosan lämpösumman kuuvestasaasta, josta se hillasesonki täälä vasta alakaa...

Tukikohasta pikkulenkeilä kuntova hakemissiin tähä.


3 kommenttia:

 1. Näyttäshän tuota lapin kultaa sielläkin olevan tuloillaan hyvinkin. Täältä ku lähet poimimaan niin tuloo pikareissu, jos meinaa ne hyvinä kotiin saada.

  VastaaPoista
 2. Eräsäkkiin voi poimia. Sitten tiukka säkin sulkeminen ja hetteeseen. Omassa mehussaan hilla säilyy hetekylmässä tai kylmiössä suunnilleen jouluun asti. Ei sokeria, niin ei ala käymään.

  Ukka Matinpoika Santala

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten. Oon ollu aina siinä uskossa, että muutaman päivän pysyvät hyvinä ja sitten on jo pakastettava.

   Poista