keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Pikkuvirmoila ei niivvälijä. (2384)

Meillon kans ollu jonniimmoine koronakevät. Ei se varrauskirja nin kovin paksu ollu, mutta olipahan kuiten muutaman tonnin mökkivarrauksinneen ja koulukasvarrauksinneen. Ja kaikki perruuntu noin yhesäyösä.

Suomi ojjavellu eri kanavija pitkin yrityksile erilaista tukkee. Enole kuitenkaan tähämmennesä hakennu latijakkaan mistäässuunnasta, vaikka aihetta ehken olis ollu. On ollu onneks nuot omat pankkikanavat vielä sevverran kunnosa, että kevätsesonki korvautu jotenkimmuuten.

Nyttuli viimesin korvausmuoto hakkuun Valtijokonttuurin kautti. Se kuulosti ensalakuun semmoselta, että sitäkautti olis voinnu pikkuyrityskijjottain kevytkorvausta hakija. Nihän tuo seittemässeittemättä eilen tuli ja aattelin, että näppään netisä kätevästi hakemukset tötteröön.

Siihellöyty kuiten pikasela vilikasula toppi pääle. Olis tarvinnu olla parilta kevätkuukauvelta 2019 liikevaihtova kakskytätuhattaeeroo pariltakuukauvelta. Ei ihan semmosija lukemija tänkokosesa korpiyrityksesä ole, jotenka konheet kiine ja unoha koko juttu.

Parikuukautta sittelaiton kirjeitäkippostiin tuone hallitusherroile. Netkun puhu, että yrityksilä olis mahollista lykkäilä arvollisäverotilityksijä valtijonsuuntaan elikkä otella sitä kautti käyttöpääommaa pelliin. Ei siis mithän apurahhaa, vaan velekaa koronakorola. 

Lintiläle ja tälle puheopetusta saaneele entuselle valtijovvarraimministeri Kulumunile kirjootin selekeen sähköpostikirjeen. Sisältö oli semmonen, notta tämmöselä pikkuryritykselä on kevvään isojen vakkuutuslaskujen arvollisäverojen maksun takija alvitili nekatiivisela puolella kymmenkuntatuhatta €urova. Sitä ei kuitenkaa ollu verottajalta saavun selevityksemmukkaan mahollista saaha asijakkaale maksettuva takas keskevverokauven, joka meikäläiselä pikkuvirmala on kakstoostakuukautta. Vuosverovelevollisesta puhuvat virallisesti. Elikkäs Ukka Matimpoika lainailee rahhaa valtijole, joka pittää sen kirstussaan toistaseks.

Ei vaivautunnu kumpikhan ministeri vastailemmaan mithän. Toinen oli tieten puheopisa ja toine jossakittärkeemäsä herrainkiireesä. Ei ijes avustajat vaivautunnu vastaamaan ees, että kiitoksija kirjeestä.

Emmuista kuuvenkymmenejjarapijan ikävuojen aikana liijon kuulleeni, että valtijo kellekkään ihantostavaan ilimatteeks mithän täppijä jakelis. Isomilevirmoile ninki, nytkittuo Valtijokonttuuri on hylänny uutistemmukkaan liikapienijä hakemuksija. Tarpeeksiso kunon, niisittemmaksellaan. Raha mennee rahalluokke. Tämon hyvvää kimmoketta laitella pikkuhilijaa ovija säppiin.

Onneks oli mökkinaapuri tuosta tientakkaa saanu helevetimmoisen hauven pois Kuutsikönkään alta suvannosta. Ei vituta ihannimpaljoo.

Tukikohasta hauventaposta tosi iloselamielellä tähä.


2 kommenttia:

  1. Nyt sitten vaan hillan myyntiin kuhan kypsyvät, haukea et voi myyvä kun naapuri sen sai :-)) Mukavaa lommaa!!

    VastaaPoista
  2. Ja jos tuolla hauella on pyrstösä toisen hauen puremajäläki niin siinä suvannossa ellää vähintääkin krokotiili.

    VastaaPoista