keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Lepakko pyrkii peltikaton alle. (2394)

Tämonnyt tapahtunnu kahtenapänä peräjäläkiin. Lepakko tai lepakot, kunen niitä tunnista, on pyyhkässy jothainkautti talon sisäle.

Se ensmäänen lens takapihan uluko-oven avvoina käyvesä Ukan pääkuutivvierestä sisäle ja häves sitten johonki ilimansuuntaan. Kohtapa se lehahti meitin tietokonehuonneen akkunalauvale. Sinne se käperty liikkumattomaks.

Hajin köökistä muovisen kannellisen rasijan, johonka ujutin sen laittamalla rasijan varovasti lepakon pääle ja sitten työntelin kannen alakautta astijan suuaukkova peittään. Siinä soli heleppo kanniskella ulos ja päästää lentoon, ninko se heti kannen aukasun jäläkiin tekikin. Lens vähänniinko pääskyne, mihillie.

Tälleaamuva Mummeli oli siivoomasa saunan pukuhuonetta. Mustala lattijala oli ollu ruskija vähänniinko roska, jota siivooja meinas ottaa käjelä haltuusa. Se ei ollukkaan nuuskamälli, eikä muukaan oikija roska, vaan oli tuntunnu karvaaselta ja aukonnu sittessiipijään, jollon Mummeli tieten säikähti ja varmistu, että sielon lepakko kans.

Noh, Ukka tieten taas pyyvystämmään eellisempäivän kokemuksela. Ja hyvin se onnistiki. Takapihala jätin semmaahan muovikannempääle. Siitä soli hävinny, kummuutaman minnuutimpäästä akkunasta ulos vilikaasin.

Eisollu kummallakkaa kerrala mikkään iso, päivvaston. Oisko likelä tulitikkuaskin kokuva, jos jollain arvijois. Kuvastahan tuota voitte peukaloon verrata...
Tukikohasta tähä.

3 kommenttia:

 1. Muutama entunen virkaveli tunnisti lepakkolajin. Pohjanlepakon kuulema pienokaisesta kyse. Havvainnosta lähti tievot tunnistajan suosituksesta tuonne https://loydos.luomus.fi/loydos/forms/luontohavainto?view=
  Laitoin sinne kuvatkin, jotka ovat blogissa. Ei kuulemma niin kovin tavallinen näillä korkeuksilla tämä lepakko...

  Ukka Matinpoika

  VastaaPoista
 2. Meillä tuli mökillä savupiipun kautta sisälle,kiukaan tai padan kautta kun pidimme pellit aina auki...pellit enää auki kun on tulet...😉 helppo pyydystää kunhan se laskeutuu johonkin.

  VastaaPoista
 3. Kyllä täällä Päijänteen maisemissa lepakoita on ihan harmiksi asti, ovat muuten pirunmoisia sotkijoita jos eksyvät avoinaiselle yläkerran partsille!!

  VastaaPoista