lauantai 4. heinäkuuta 2020

Maalimassa monta on...(2381)

Aikas ihimeellistä asijaa täsäkesäsä. Minnoon aina pitäny ittijäni elläinystävänä linnuile. Olen laittannu niile pesäpönttöjä kolomisenkytä kipaletta ja rakentannu talorräystäijen alle lautatukija pääskysile.

Pönttölinnut ninkin on ilimeisen tyytyväisijä olloosa, eikä niijen kansa ole mithän. Mutta pääskyset. Nuot huarapiäskyset, ninko savonukko sanos. Net ei hyväksy talon isäntätä, eikä myöskään emäntätä talosa seinustoile ulos olleskaan. Net syöksyilee meittijä päin nin liki, että Ukka Matimpoijjallekki syntyy aina uuteenkohtaan jakkaus vähhiin pääsä oleviin hivuksiin. Ja emännän kampaukset mennee kans monneen kertaan uusiks, kuppääskyset hyökkää.

Minnon tuosa rännihommasa joutunnu kiipeileen kylläkinniijen pesijen likele, mutta minen ole niihin kajonnu, vaan olevvaan rännijä asennelu. Son pirummoista seisoo tikkaila muutamasa metrisä, kunei net hyökkääjät varottele yhtään, kunnet syöksyy mistä suunasta millonki ihimistä kohti. Vihelsin niile jo eilisäpänä, että kohta hajen pesäpallomailan tai kalahaavin kaveriks, ja annan pienemmuistutuksen kuolevaisuuvesta niile...

Noh, asijaan. Pitkästäaikaa laitto Vasara poroimmeisele tuotavaks parit keklut. Son tuo likinaapuri, jokon tilannu vasalleikkova ja koivukerppujen kerruuta varten puukot, joila alakaa niisä hommisa tapahtuva. Onnet hienova työtä, ninko kuvista voitta päätelä, jokka puukoista ymmärrättä...Pittää lähtee iltapäiväks poutakelisä kokheileen, miterrännijen syöksytorvijen asennuksele sais työrauhaa lähinä nuilta mustavalakosilta. Vesee on taivaalta kait ehtooks luvasa, nin olissommaa saaha vesimassat hallintaan.

Pääskysijä pittää saaha hiukka koulutettuva ennen sitä työvaihetta, kumpitäs nousta sähkönosturikorila tuonne korkijammile lappeile vanahoja rännijä irrottelleen ja uusija tieten asentelleen. Niisä korkeuksisa ei säikyttelyvä liijon kaipaa...

Tukikohasta Moilas-Jussin kaivinkonettaki oottelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Ja Ennenmuinoin, eli Vuosien 1988 - 2013 Välillä, kun oli Vapaaajanhuvilalla Parikkalassa Venevaja, siihen, Rakensivat Pääskyset aina Pesiään Kesäisin ja oli niillä Paha Tapa, oikein Paskantaa Veneeseemme, joten lopulta, kun Isävainaani, ei kuitenkaan, halunut Pesiä hävittää, kun Pääskysten Laulua, oli toisaalta mukava Kuunnella, peitimme aina Veneen Pressuilla, kun laitoimme sen Käytön jälkeen Vajaan, niin päästiinpähän siitäkin Ongelmasta. Ja Hyvä, että Halot, on Katoksessa, kuten Kuuluukin, niin Varmasti, Riittää Lämpöä Ensitalveksi!

    VastaaPoista