torstai 2. heinäkuuta 2020

Rännit ja poutakelit tuli. (2380)

Net surullisenkuuluisat rännit on nyt matkustannu Jojensuusta Naruskale uuvemmankerra. Net oli suojattu muutamala ylijäämärännipätkälä, jokei ihan huono konsti suojauksesa näjemä olekkaan. Kasperihan kerkis jo sannoon, että tuommoset tars lähetelä sammaan viissiin putkisa, ninko perhovavat.

Näyttäs olevan ehjää tavaraa tälläkierroksela. Toissapäivänä ja eilen niile olis ollu jo paikallaankikkäyttövä, mutta ei ilennu rankkasatteeseemmennä ees pukettija aukoon. Nyppaistaa, kauvanko lie.

Tukikohan kattoveet kutisenkytämillijä parimpäivän aikana holovasit pitkisseinijä. Kaippa sitä sajetta vieläki tulosa on, ainaki sääennusteet siihevviittaa. Nytois kuiten kuivapäivä ainaki aamusta. Lämpötilaki harossi ulukohommile, kolomettoista astetta ja pikkuvinkka päälä.
Onneks oli sajepäivijevvarale sisähommija takataskusa. Vetelin paripäivää punaruskijaa saunavahhaa uuvensaunan lauvepuihi. Sekkään ei ihahheleppo työmaa ollu kokosappuolesta. Piti käytelä palikat irti rungoista, että pääs maalaaman melemmatpuolet. Sauna muuttu entusta hämysämmäks paikaks, kun lauteet otti nyt tummaavärijä.

Net ommuuten märkänä nuin pikakokkeilula liukkaat. Sevimpäin sielä ninkippyssyy pystösä, mutta tasapainot jos on katteisa, nin varovainempittää olla. Aattelima toisaalta vääpelinkans, että helepommat on likkaahylykivänä pijeläppuhtaana.Tukikohasta ränniasentelemissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti