sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Sukupolovevvaihos. (2392)

Ei solehhillampoiminta vanahojen käppyröijjehhommaa. Sielon vetelälä suola oltava tiitterä kulukija varsinkinnyt, kunon lumitalaven ja satteisenkesäjjäläkiin jängät normaalija märempijä.

Täytyy alakaa kouluttammaan nuorempija, jos meinaa vanahetessasa hillasa pysyvä. Nimpä näppäsin eilisäpänä poijjampoika Aarnin Leksukseen ja hurhautima tuohon takapihale jängäle. Otima hälle litran päälärimmatkaan. Poika oli tohkeissassa, eikäpä se hukkaammenny into.

Otin kolomeminnuutin viteon semmittasesta oppitunnista, mitä hillaa kyytiinnostetaan ja mikä kuuluu jättää kasomaan ja kypsymmään. Ja jos oli vähänkää ylimenny, niissekkään eisaa kyytiinnoussa.

Poika oppi kolomesa minnuutisa, mitehhomma hoijethan. Ja alako pääläri täyttyyn. Kolomevvartija kuleskelima muutamala aarila ja astijat oli melekeen täynä kummallaki. Ukala kuiten ihan ei. Aarnila kyllä.

Söimä autoleppalattuva parit pastillit kotimatkala. Pysy marjamies herreilä Tukikohtaan asti, nimpääs Mummulekkehumaan, mitenkova hillamies täsä olhaan. Ja ikäsekseen neljävvanahalta soli huippusuoritus. Siitä tullee paitti kalamies, myös hillamies.


Aarni sieppas litrampäälärisä tänhään autoon, kummummeli kyyvitti hänet ja Kertun kotijo Rovanimele. Son mukava isilekkertoo ja äitelle, mitenkävimä Ukankansa hillasa. Ja ite noukin ämpärin täytee. Nyvvoi laitattaa äitellä omat hillat synttärikaakkuun...

Tukikohasta seuraavija reisuja oottelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Hyvä, Hyvä, Aarni ja jos Seuraavalla Kerralla, Laittaisitte vaikka tuosta Radio-Ohjelman Osoitteeseen lastenomaradio.fi eli Radio-Ohjelmatiedoston, niin mikä ettei, etteivätkö Voisi ehkä Julkaistakin.

    VastaaPoista