sunnuntai 2. elokuuta 2020

Myllytillukkaopissa. (2395)

Yheksänkytävuotta ovvälijä opettajan ja oppilaavvälisä. Aiheena myllytillukat. Tutumpija varmaankijjollekki perunarieskoina ja milä nimelänyt misäkippäin Suomija tämmösijä puhutellaan.

Kerttumummu oli eilisen siirtymisejjäläkiin nukkunnu hyvät ja rauhalliset unet Tukikohan sviitisä. Aamusela alako tieten kyselyt, että tars löytää vanahat potut, niihhän leipaisis muutaman myllytillukan.

Jovain Ukala on puikulapussisa usijampiki kilo salamivaaralaista puikulata, laatupottuva.

Metpä pesasima niitä kolomisenkilloo kuorinneen kiehummaan. Sittekkuumana kuorasima net ja survoima net kattilasa. Pottumöyhy sitten kylymijjöön jähähtämmään,  ettei vehenäjauhot pala, kumpotut aletaan muuttaan tillukkataikinaks.

Pikkukerttu se seuras koko toimituksen alustaloppuun tiukasti.


Ukan pitsauunisa net paistettiin sitte liki kolomessasaasa kiviarinampäälä. Ei net montaa minnuuttija sielä ollattarvinnu, kujjo olivat valahmiit pöytään.

Hiukka aikaa kunnet olit pyyhelinnan alla hautunneet ja jähähtänneet, nin eikun voita pintaan ja ääntäkohti. Pikkukerttuki söi alakupalloiksi het kolomekkipaletta niitä pienempijä.

Hyvinnuot maitto hillaporukallekki, joka muutamasa tunnisa kävi ruotasemasa pyhäaamunkunnijaks nelejäänhenkeen rapijan parikytäkilloo jänkijen keltasta herkkuva jängältä Tukikohtaan.

Eikhän siitä siemen jäänymmieleen Pikkukertullekki. Ainaki hyvin oppi, että net on myllytillukoita net...

Tukikohasta hyvvää maistelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Taas Oppia Ikäkaikki, eli Ensikertaa, Luin tuon Vastineen Myllytillukka ja erääseen Toiseen Blogiin, Kommentoin äsken, että Tietäisiköhän joku, olisikohan peräti Myllytillukalle jonkunlainen Ruotsinkielinenkin Vastine, vaikkei suoraa sellaista, taida Rieskalle ollakaan? Ja Lepakoista, olen kuullut sellaisten Ääntelyä Kesinä 1982 ja -1984, luullen niitä vielä Vuonna 84 joksikin Linnuiksi ääntelyn Perusteella, mutta Lepakoitahan ne ja mielenkiintoista, kun lentävät Tukikohdan Sisätiloihinkin, eli ovatkohan Hillan, vaiko juurikin Myllytillukan perään.

    VastaaPoista