lauantai 8. elokuuta 2020

Hillastusraja siirtyilee pohojoseen. (2397)

Lämpösummat Naruskankylän korkeuksila alakaa hilippommaan likemmäs seittemääsattaa. Aukijala suola alakaa runsas hillasato menemään niinsanotusti ylitte. Kaunis punakeltaanenmmarja alakaa muuttummaan harmajansävyseksi ja kuivahtammaan tarkkaan kun kattoo.

Avojänkijen mettällaijoilaki alakaa kaikki hillat olleen kypsijä. Sielä hillaa on harvemmasa, mutta net on isompija ja komijampija monestikkuin avojängälä.

Tukikohasta on muutamilleki ouvommile kulkijoile neuvottu hillamaita. Son sullaa hulluutta pijelä hillapaikat tietonasa, kunniitä jää miljoonija kiloja mettiin, vaikka sielä muutama immeinen riehus hullullaila. Karttaa kuvvilikassee ja lähtee sittemmaastoon kulukemmaan, nin pienet on ihimisen rääpäsyt siihevverrattuna, kuinkapaljon jänkähehtaareja on tutkittavana.

Kävimä alakuviikosta kahestaammiehisä muutaman mökkiläisenkanssa tuola Vasa-aavan suunnala. Poimimma muutamankilommieheen hyvvää hillaa, muttajos kaikki näkemäme marjat olis lappannu reppuusa, nin pois ei olis niitä jaksettu tuuva.

Son ihiminen tai ainakimmet kaksäijää semmosija, että aina näkkyy parempija hillmättäitä, vaikka jaloisa niitä tallaantuu. Luonto perrii voiton, kunse antijaan reilusti antaa. Ei niitä pysty suomalaiset, eikä ulukomaankaan elävät kaikkija poimiin.Tuommosenki hillikon ylitte met kavereinkans hilippastiin pystösäpäin yhtäkäämmarjaa poimimati, vaikka net sinäpäivänä vielä olis ollu iharrepputavaraa. Vieresä näky paree hillikko...

Taivassalon tutut hillahurjat siirtellee poimintarevviirijään jo Tuntsale. Sielä avojänkähilla alakaa olleen kypsää, mutta rehevimmisä korpipaikoisa ei vielä liikaa pystyppoimiin.

Tukikohasta hiljolleen matsutaken ettimisseen keskittymissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Muistutus, että Edullisesti, vaikkapa Ruokapalkallakin, Voisi Hillojen Kantoapua, Irrota täältäkinkäsin, joka Kohottaa Kuntoa, ehkä Voisi jopa maistaakin Ilman Lisukkeita jne. Juuri Eilen, mietinkin, että tulevatkohan ne Koululaiset Tulevassa Kuussa Teille, mutta eivätpä sitten vissiin tule, Ruoasta, Opin taas tänään Uutta, eli onko sielläpäin joskus, Käytetty Lisukkeina Hölskyperunoita, eli ainakin täällä, niitä oltiin tänään tehty siten, että oltiin keitetty Perunoita, joukkoon ainakin sipulia ja -smetanaa, jonka jälkeen, Sekoitusta, on ilmeisesti Hölskytelty ja sanon Ilmeisesti, kun joku, on joskus Määrännyt, että ken Keittiössä Työskentelee, pitää Hänellä olla Voimassaoleva Hygieniapassi, sillä muutoinhan, olisin vaikka itse, voinut olla Hölskyttelemässä. No, hyviähän ne olivat Jauheliha/Juusto/Pekonikääryleen ja -kastikkeen ja -perunasalaatin kera.

    VastaaPoista