tiistai 14. huhtikuuta 2020

Aurinkolipalle lähtö valakeni. (2327)

Onneks on tuo Linko-Jarkko ja hällä hyvät apuvälineet hommaankuhhommaan. Pihalinkouksela kun hän käväs, nin kirmasin tieten kyssyyn, voisko kattolumija hiukka autela. No voi tieten.


Ei ole aurinko parriinpäivään näyttäytynny, jotenka ei lippaakaan tarvita. Eikäpä tuolta lännele laskevan auringon valova ole täsä talosa koskaan varjostettu. Son talavela ninkauvan poisa se mollukka, että paistakoon sillon, kun paistamisen aika on.

Lumimittarisa on lunta 121 senttijä. Vuojenvaihteen jäläkiin on Ukan vesimittari sulattannu lumisatheja ja talteenottannu räntäsajetta ja vesisajettaki kaikkijaan 130 millijä. Se tarkotta samavverran senttijä lunta. Vuojenvvaihteesa oli syksyllumija nollaamispisteeseen muistaaksein 80 senttijä, eli koko talaven sajemäärä pyörii yli kahessasaassamillisä.

Lapisson vielä lumisempijaki aluveita, esimerkiks Kittilämpuolesa ja muuvallaki Ounasjokivarresa. Ja Naruskan kylällumija enempi reippaasti löytyy pohojoseemmennesä. Tuntsala on Kemijokkeen laskevijen vesijen kerruualuveela ollu toistametrijä lunta jo syksytalavela. Ja ainakun sattaa, nin sinne tullee Naruskata enempi lunta noin pääsäännömmukkaan.

Tuluvanpeleko alakaa olleen aiheelline, ainetta silleppiisaa...Kasperillaki on Tapijonkyläsä Ounasjokitörmäle ajettuna kolomattakytäkiintova koivuja niitten saaripalstalta. Net on välisäilösä , eikä kärsi jäähä tuluvaa oottelleen, koska puut jos lähtee uittopuiks, nin suunta ovväärä...


Linko-Jarkko on luvanukkaivaa Ukan alumiinitelikärryn hankijen alta näkösile, nin saan sen juonnettuva Kasperile koivukärryks, että saavappuunsa omale tontile tuluvilta suojaan...

Tukikohasta lissää lunta oottelemissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti