tiistai 22. elokuuta 2017

Tuntsan hillakatsaus 2017.

Taivassalon Hillaguru joukkoineen keräsi vajaassa viikossa neljännestonnin verran hillaa Naruskan, Värriön ja Tuntsan kairoista. Eikä kuulemma yhtään suota tyhjäksi saaneet, vaan sinne niitä jäi muidenkin noukittavaksi. Noukkijoita, poimijoita tai millä nimellä heitä nyt halutaankin kutsua, ovat kovin vähänä tässä kairassa siihen nähden, miten paljon marjoja on jängillä ottajaansa odottamassa.

Pyörähdimme vanhimman veljmiehen ja hänen vaimonsa kanssa tänään Tuntsalla tarkistamassa, onko "Tuntsa täynnä hillaa", kuten taivassalolaiset asian ilmaisivat. Ajoimme summassa Peuratunturin rinteelle paikkaan, mistä jänkä oli lyhyen kävelymatkan päässä, kun Eva on jaloistaan hiukan huonossa hapessa.

Kolme tuntia kiertelimme korpikuusikoita ja osin avosuota. Ja marjaa oli kaikkialla, missä kuljimme. Ja poimimme tietenkin vain kypsät. Kypsyysaste on luokkaa kolme neljästä.

Pari kiloa vaille 30 kiloa oli saalis, eli kymmenen kiloa tunnissa noloppii neljän aikuisen poppoo marjaa suoraan astiaan pakastusvalmiina.


Tulukee immeiset nyt tänne tätä viljaa korjaamaan! Ei tule joka toinenkaan vuosi tätä herkkua tällä lailla.

Tukikohasta kannustelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti