perjantai 25. elokuuta 2017

Ensimmäinen karhu nurin Sallassakin.

Etelämpänä paukkuvat karhuaseet huomattavasti tiuhempaan tahtiin kuin täällä Itäisen poronhoitoalueen kairoissa. Eiliselle päivälle on Sallan Hautajärvelle, eli Etelä-Sallaan merkitty kaadetuksi uroskarhu, mutta se onkin toistaiseksi ainut tämän pitäjän alueella.

Karhunpyytäjiä kyllä liikuskelee. Tuntsan hillareissulla tuntui siltä, että karhumiehiä on kairassa enemmän kuin hillamiehiä. Puolenkymmenen auton kolonna koirineen ja asuntovaunuineen liikuskeli Peuratunturinkin tiestöllä, kun me siellä hillastimme.

Tukikohtaan on asettunut muutama marjamies lähimpien parin viikon aikana. Hillaa on heille kertynyt ämpäritolkulla, mutta saavitolkulla marjaa vielä on metsissä, osa vieläkin kypsymässä.

Tukikohta täyttyy tulevana maanantaina ensimmäisestä Helsingin Steinerkoulun ryhmästä. Hillastajat joutuvat etsiskelemään majapaikkaansa muualta ainakin arkisin. Viikonloppuisin petipaikkoja käy vapaana, mutta arkipäivät maanantaista perjantaihin ovat leirikouluryhmien käytössä lähimmät neljä viikkoa.


Tukikohasta savottajätkien entisiä sänkyjä kasailemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti