maanantai 21. elokuuta 2017

Norjasta takas Naruskan kairasa.

Tuli kierrettyvä rapija puolentuhatta kilometrijä Norjan rannikkova. Kaikkijaan kerty Leksuksemmittariin tuhannenseittemänsattaa kilometrijä, josa jo on mukana isot siirtyilyt Naruskalta Kilipisjärvele ja Enontekijön Hetasta kotijo.

Mummeli ja Ukka voiva suositela Norjasa käyntijä tälläviisiin niile, joillon oma auto ja pystyvä ajeleen ninko mekkin parisaan kilomerin päiväruppeemija Norjampuolela. Son sopiva päiväreisu sielä hienoisa maisemisa, nin aina voi pysähtyvä lähemmin katteleen ympärillee. Ja kierteleen paikallisija nähtävyyksijä.

Meijän reitti oli Kilipisjärven kautti Tromssaan, sieltä takas pohjosta kohen Gildetuniin korkijala sijaittevaan majapaikkaan. Viimene Norjayö sitte Altasa. Kaikki yöt ennakkotilatuisa hotellihuoneisa, mutta voihan sitä tieten majottuva itekukimmiten halvaa. Oli sielä muutama suomalaisnuorisopoppoo telttaretkelläki mererrannoisa, mutta vanahempi väki ossaa jo mennä vaivati lakanoijjen välliin ja lämpösiimpesuvessiin, kunon niihi tottunu kotonaki.

Norja ei ole mikkää halapa maa, muttei sielä hintataso Suomesta kauhijasti poikkija. Hotellit ja polttoainelitrat on samoila hinnoilaku tääläki.

Mummeli käytteli kameraasa, ninko tiättä. Laitan tänne alakajaisiks vesimaisemija, jos joku ei ole Norjasa tuola aluveela käyny...

Täälä kotiperilä voi vielä tävviikkoo keskittyvä vaikka hillajänkijen kiertelyy. Tarttee peruva pyhijä puhheita ja käyvä kattomasa, onkose Tuntsa hillaa täynä, ninko muuvan täälä heilunu hillastaja asijaa kuvvaili.

Tukikohasta leirikoululaisiinki kohta keskittymissiin tähä. Viikompäästä.

4 kommenttia:

 1. Joskus tuntuu vähän epäreilulle kun hujauttaa Kilpiseltä rajan yli Norjan puolelle ja laskeutuu kohti Jäämeren rantaa. Vaikka Suomi on todella hieno ja monipuolinen maa niin ihan tasan ei mennyt nallekarkit siinä edellisessä maailman kansojen myllerryksessä - pieni palanen olisi kylmän meren rantaviivaa vuorineen voinut jäädä meillekin :).

  VastaaPoista
 2. Justiin sammaan suuntaan oli taas Mummelin kans puhheet, kun Norja jäi taakke. On niillä hieno maa maisemineen. Ja met suomalaiset saamma tosipuhheessa tyytyvä täällä rääseikköperriin. Onneks on itellä pikkunen pakopaikka vaikka Tuntsalle avarampaan maalimaan, mutta monesa paikasa häviämmä norskeile. Kaunis on Suomi, mutta kiinnostais tietää, mitä norjalainen tänne kattelemaan tullee. Vissiin vain lihatiskijä...Net notkuu Kilipisjärvelläki ihanko Helssingin kauppahallisa, muttei Erätulesa...

  Ukka

  VastaaPoista
 3. Ja teeppäs ekskursio kevhäällä Lewinskiin. On kuule Norskia niin pirusti lysthinpivossa ja halvan kaljan kanssa läträämässä että ei oo tosi. Ja se Kilpisen lihatiski on toinen paikka tosiaan.

  Norjassa olleesa tullee juteltua paikallisten kanssa ja ne aina vähän ihmettelee että mitä me vauhkotaan vuorista ja mikä järki on ajaa tuhat kilometriä hiihtämään ja laskemaan niihin maisemiin kun siinähän ne mäet päivästä toiseen nököttää. Niinpä se kait menee - aikansa kun samaa maisemaa kattelee niin silmä tottuu...

  VastaaPoista
 4. Onneksi Norjan maisemat tiestöineen ovat meille suomalaisille hyvin lähellä ja käytettävissä. Me haluamme nähdä erilaista maisemaa ja luontoa. Pohjoisessa asuvat norjalaiset ovat jo vuosikymmeniä asuttaneet viikotolkulla Oulun Nallikarin rannan campingia ja mökkikylää kesäisin. Samalla reissulla käyvät katsomassa ihastuksissaan Limingan lakeuksia, huollattavat autonsa Oulussa Tuiran Teboililla, jossa myös uudet renkaat ostetaan auton alle.

  VastaaPoista