maanantai 14. elokuuta 2017

Kesävesikorkeus menossa poispäin.

Naruskaa kuritti eilissäpänä vesisaje. Ukammolemmat sääasemat Tukikohasa ja Kallelasa mittasit parikytä millijä vesee taivaalta. Se tarkottaa sitä, että Naruskajojen vesi nousahtaa jos ei ihan tuluvaan, nin kuiten herkästi kymmenestä viiteentoistasenttijä parinmpäivän sissään.

Son toisaalta hyvä, jos vähännousis, mutta jos hyökkää kesätuluvaks, nin sitten muuttuu taas rantuks, ninko on ollu melekeen koko kesän. Jos seurailee Kallelan rannasta nettiin menevijä jokikuvija, nin Syväskönkääsä jatkuu sen loppuliuku sitämukkaa, ko vesi nousee. Ja jos tuo kauempana kuvasa vasemmasa jojerreunasa oleva kivi häipyy näkösältä poijes, nin sitten on tuluvasa paritkymmenetsentit.


Kalatilanetta tullee seurattuva hiukka huonollaisesti. Hillatilanthet tijämmä paremmi. Kalastaki kuiten tiijämmä sen, että issoin siika Naruskajojesta tällekessää on seittekytä senttijä pitkä. Son vapakalaks isollaine.

Hillamiestä ja hillanaista on Tukikohasa kaikkijaan kymmenkunta. Net kerrää päiväsä toistasattaa kilova laatuhilloja Ukan kylymijjöön, jos tämpäivän merkit paikkasa huomenisa pittää. Toivomma heile poutapäivää ja ennenkaikkija hallatonta yönseutuva. Kuuspilikkukaheksan astetta on tätä kirjottaisa ehtookymmeneltä ja selekeeltä näyttää. Ja jäitä sateli ehtoonsuusa...

Tukikohasta aamusela reissuullähtemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti