torstai 3. elokuuta 2017

Ensimmäinen kanalinnun rauhoituspäätös Sallaan.

Kuten varovasti on varoiteltu, ovat kanalintukannat ilmeisesti koko Lapin alueella heikohkolla mallilla. Tai ei edes heikohkolla, vaan ainakin joidenkin lajien osalta alamaissa ihan kunnolla.

Sallan yksi iso kanalintujen luvanmyyjä ja metsästysalueiden omistaja Sallan Yhteismetsä on päätynyt rauhoitukseen alueillaan. Asiasta on virallinen tiedote, joka löytyy TUOSTA KLIKKAAMALLA.

Tukikohasta seuraavia pyyntirajoituksia ja rauhoituksia odottelemisiin tähän.

5 kommenttia:

 1. Oikein on että rauhottavat lintujen pyynnin. Saisi olla muutaman vuoden jotta kanta lähtisi nousuun. Osa muuttolinnuistakin jätti tänävuonna tulematta kylmän kevään johdosta. Mutta sanoppa Ukka mihin hintaa tuota hillaa myydään sielläpäin? Kilohintana oli jossakin 12e. Paljonko siis painaisi ämpärillinen hillaa??? Laskeskelin vaan että kannattaako sitä näin kaukaa lähteä poimimaan? Sato näyttää ainakin erittäin riittoisalta tänävuonna.

  VastaaPoista
 2. Nyt ootta niin kovasti hehkuneet tästä hillasta että ihan pakko ostaa huomenna edes pieni tuokkonen=) ja jäätelöö, kun on luvattu kaunista ja lämmintä, ainakin aamupäiväks..

  VastaaPoista
 3. Linturauhoituksesta olen samalla kannalla ehdottomasti. Hillaa ei tällä perällä vielä olla hinnoiteltu, mutta arvelen niin, että kun poimijan lähtöhinta oli 12 €uroa, niin se tulee alaspäin tuotapikaa alle kymppiin. Yksityiset myyjät alkavat sitten kauppaamaan omiaan 1-4 €uroa toriostohintaa korkeammalla hinnalla. Kohta on tavaraa markkinoilla liikaa, kuten Tori.fi sivustolta voi helposti huomata, kun laittaa hakuun *hillaa* koko Suomeen. Pitää olla ostajat valmiina, jos pitkästä matkasta tulee hillaa poimimaan. Tulee nimittäin kulujakin. Ja selän ja jalkojen pitää olla kunnossa...

  Ukka

  VastaaPoista
 4. On oikein että lintukantoihin reagoidaan rauhoituksilla. Saalinhimoisia varmasti harmittaa vaan kylläpä ne Naruskan Selkoset yhtä kauniina näyttäytyy olipa haulikko selässä tahikka ei :). Säästellään nyt muutama vuosi ja annetaan kantojen kasvaa. Toivotaan tuleville kesille lämpimiä säitä sekä paljon hyönteisiä ja marjoja niin rauhoituksen vaikutus vaan korostuu!

  Kuinka paikallinen väestö on rauhoitukseen suhtautunut? Ei ihan tavallista kuitenkaan ole että kanalinnut rauhoitetaan koko syksyksi.

  VastaaPoista
 5. Mikalle sanoisin, että paikallinen väestö ei nykyvuosina ole niinkään joutanut kanalinnun pyyntiin edes valtion mailla vapaalla metsästysoikeudellaan, vaan suunta on kääntynyt hirvenpyynnin puolelle. Lintupyssyt laitetaan naulaan, kun hirvestys alkaa. Ja mettämiehet ukottuu ja vähenee molemmissa lajeissa. Näin sen näen kohta neljänkymmenen vuoden kokemuksella täällä. Ja arvioni on enempi puolueeton, kun itse en metsästä, enkä koskaan ole metsästänytkään.

  Paikalliset täällä asuvat ihmiset kyllä havaitsevat sen, että lintukannat ovat lähes nollassa...

  Ukka

  VastaaPoista