keskiviikko 2. elokuuta 2017

Kallelan Netatmo liitetty isompiin verkkoihin.

Ukan kakkossääasema lähettelee aika kattavia säätietoja netin ihmeelliseen maailmaan. Lämpötila, ilmanpaine, kosteus, sade ja tuuli menevät nyt Wundergroundin järjestelmään nimellä IRAATIKK2 . Vielä saattaa olla tarpeen tehdä joku kalibrointitoimenpide sade- ja tuulimittarille, jotka asentelin tänään.

Ihmiset antanevat näiden laitteiden olla Kallelan pihamaalla rauhassa, mutta nalleluppakorva saattaa kaapia uteliaisuuttaan varsinkin pihakannon jämässä olevaa sademittaria, kun muutenkin sitä näyttävät Kallelan vanhat kannot ja muurahaispesäkin kiinnostavan. Nallea ei ole vielä kukaan päässyt näkemään, mutta jälkiä kyllä. Jospa se tallentuisi joku päivä tai yö riistakameralle, joka tontin tulosuuntaa päivystää.

Tuulimittari on televisioantennissa toistaiseksi. Tekisi mieli haalata sitä korkeammalle, mutta konstia ei vielä olla kehitetty valmiiksi. Lipputanko olisi hyvä juttu, mutta pitää miettiä vielä.
Kalastelemaankin ehdittiin Loimun kanssa, mutta kalahavainnot rajoittuvat tältä päivältä kahteen nykäisyyn, joista ei pannulle paljoa kerrottavaa kertynyt. Huomenna jatketaan.

Kesävesikorkeus on tässä ja nyt. Edelleenkään ei pintakäyntiä näkynyt, vaikka joku korentokin virtaavan veden pinnalla nähtiin. Kumallinen juttu...

Tukikohasta kalansyöntiä odottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti