lauantai 6. elokuuta 2016

Mustikka kypsää ja sitä on paikoin hyvin Naruskalla.

Mummeli on tämän suvun mustikkamestari. Unohtaa ei sovi äitiään Kerttumummua, joka vipeltää metsässä keväisen pallolaajennuksen jälkeen taas kuin nuoremmat neidot.

Mustikkasadosta Naruskalla on Mummelilla aika selkeä näkemys. Kovin kauaksi Tukikohasta ei tarvitse hurauttaa, kun marjaa löytyy. Ja laadukasta marjaa, eli ei niin kutsuttua savipuolta, josta ainakin Keski-Suomessa mustikat yleisesti kuulemma kärsivät.


Makeuttakin alkaa mustikassa olemaan riittävästi. Mustikkapiirakka, mustikkarättänä ja mustikkapepu ovat tämän talon suosikkilistalla mustikkasoppaa unohtamatta.

Rovaniemelle on mustikkaa tilattu uudelle perheenjäsenelle kolmisen sangollista. Mummeli on ne luvannut sinne toimittaa tulevan viikon alkupuolella. Ne odottavat jo kylmiössä, kun säät eilen ja tänään ovat olleet poimijoille suotuisat.

Hillakiintiöstä puuttuu vielä kolme kiloa. Ne hakaistaan ensi viikolla muutamalta ojankorvelta, jos suunnitelma pitää. Siihen Ukkakin osallistuu, mutta mustikapoiminta on meidän pesueessa luvattu jättää halukkaan hommaksi, eli Mummelille. Ai niin, se kolme kiloa hillaa puuttuu sadasta kilosta, joka on vuosiin ennätysmäärä Tukikohtaan saatuna.

Tukikohasta mustikapoimintaa vielä jatkamisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti