keskiviikko 31. elokuuta 2016

Kuuskytä vuotta mittarisa...

Ei pitänykkää järjestelä mittään juhulija Ukan täytellesä täysijä kymppijä. Eikä kennenkään pitänny muistaa mittään, että mittään synttärijä ees on. Päivä päiväin joukosa.

Lähimä Mummelin kans kuiten Naruskalta iliman senkummempija osotteita vilikasseen lapsoset ja heijän lapsosesa Rovaniemesä ja Kemimmaala.

No olithan net penikat tieten järjestelleejjottain Ukan päämmenoks. Ja tieten Mummeliki saatto jottain tietää.

Noli hommannu Kemisä semmosen ison hallin, josa ammuskellaan iliman pauketta. Jouspyssylä. Ja sitoli opettamasa muutama Ukan vanaha virkaveli, jokei meinannu Ukkaa tuntija, vaikkoli oltu samoisa reeneisä lukusekkerrat. No väli sille, kaveri ties jottain jousammunnasta.

Ja niimmet sitte ammuskeltii jouspyssyilä pitkä iltapäiväruppeema, muutama tunti. Ja osu. Ja meni ohi. Kukkaan koko suvusta ei ollu semmosta hommaa koskaan teheny, mutta muutamasa tunnisa jo oltiin ninko ropinhuuttija kaikki. Ja hauskaa oli. Ensteks mukavinta hommaa, mitä housut jalasa tekkeen pystyy...

Ja sittemmyö mentiin muutamaan kemiläiseerravintollaan juhulimmaan Ukan ronssimitalija ampumakisoisa. Ja kattottiin samala akkunasta, kummeinas myrsky kaajela kaikki puut sillollauvantaina.

Soli semmone päivä se. Päivä omala sakila. Mukava päiväkomikä.

Tenavat oli tieten kalavanu Ukan muutamale kaverile, että sillon synttärit. Helevetimmoine lista oli nimijä muutamasa kortisa ja kaikki onnittelit Ukaa ninko parempaaki sankarija. Oikeehhävetti.

En ossaa muutako kiittää ja kumartaa ninsyvvään, että piisaa. Saatama joskus laittaa perkolaattorit kuumaks Ukkaa muistaneile. Mutta nytei jouva kolomeevviikkoo muuta liijon tekkeen ku vahtimaan helsinkiläisten koulukkaijjen touhuva. Tavammukkaan.

Tukikohasta nöyränä tähä.

3 kommenttia:

 1. Paljon Onnea Lempäälästä

  Pirjo ja Vesa

  VastaaPoista
 2. Ukka kiittää ja kumartaa, vaikka oli tarkoitus ohittaa päivä huomiotta...

  VastaaPoista
 3. Mitenhän minä en tuota aiemmin muistanut, että tänävuonnahan se on, eli onneksiolkoon ja Jousiammunta, on kivaa, eli olen ainakin tehnyt sitä lauantaina 3.5.1997, jolloin olin viimeisiä päiviä Työharjoittelussa silloisella Jyväskylän Näkövammaisten Koululla www.valteri.fi jolloin oli Koululla ns Kouluviikonloppu, jolla ns ajettiin sisään seuraavan viikon Helatorstain jälkeinen Perjantai, jotta sen voisi pitää vapaana ja Oppilaat, pääsisivätkin pidennetylle viikonlopulle jo Helatorstaita edeltävänä Keskiviikkona. Voihan siis sitä viettää lauantaikoulupäivän niinkin, että mennään koko Porukka bussilla Urheilukeskus Kuokkalan Graniittiin, jossa sitten saattoi kokeilla kaikkea, niin tuttua, kuin tuntematontakin urheilua, eli jousi vain käteen ja ampumaan monta kertaa ja sehän siinä juuri miellyttävää onkin, ettei kuulu sitä kovaa pauketta, joka muista pyssyistä lähtee. Kuulostaa siltä, että Teillä oli mukava Kuuskymppispäivä, joten vielä kerran Onnea eräältä, tätänykyä rovaniemeläiseltä, joka tunnetusti, on käynyt Retkeilymajassa kahdesti.

  VastaaPoista