maanantai 11. huhtikuuta 2016

Ukka, KOLONEUVOS!

Kyllä lähtee! Koloneuvoksen arvonimi tipahti amusella ninko tyhyjästä. Ukka kierteli aamulenkit Mummelin tuunatulla potkukelekalla laskemasa kaikki Tukikohan lintupöntöt tähä asti ja samala laittamasa uusija kolome kipaletta.

Yhen vanahan raakkasin poies ja laiton sammaan koivuun uuven tilale. Tikkahakkaa hakkaa hikkaa lintu oli porannu koivupölökystä tehtyyn pönttöön yhen aukon lissää. Arvelen, että sillon ollu pahat mielesä. Ja oli osannu tehhä reikäsä pimiälle puolelle nin, ettei Koloneuvos ole päässy pahhuutta näkeen.

Eimuuten tullu viimoyönä hankikantova kujjustiisa sevverran, että potkuria kanto. Terävää potkuva ei kuiten kestäny yhtää, vaan savarikenkä meni hankesta läpi että läpsähti, kummeinasin vauhtija lisätä.
Piltema ei anna Ukale alennusta lintupönttöjehinnasta, mutta mainitten täsä taas, että sieltä voi tumpelompi ja laiskempi puutyöntekijä kantaa kortesa kekkoon lintupöntön muovosa. Alle kympin maksaa höylälauvasta tehty pönttömalli, josson kätevä saranoitu puhistusluukku etuosasa sokalla kiini. Heleppoo ku heinänteko puhistaa.

Lapsellapsosille ketterilleki ostin omat pönttösä. Net on sielä ripustettu kuulema jo asemiisa. Ja rekisteröityki, ninko Ukanki pönttöset.

Koloneuvos Ukka suosittellee kaikile tonteile 5-20 pönttövä. Net nimittäin pönttöasukit pittää pihapiirisä huolen pistävistä öttiäisistä, ninko sääskistä ja paarmoista. Asijasta on koloneuvostieteellistä näyttövä monelta vuojelta...

Tukikohasta muuttajia uusiin ja vanahoihin pönttöihi oottelemissiin tähä.

2 kommenttia:

 1. Onnea Koloneuvokselle ja, ettäkö oikein rekisteröityjä pönttöjä, eli onko se jokin virallinen juttu, että pöntöt rekisteröidään, vaiko ihan oma, tukikohdan keksintö, josta voisi joskus saada lisätietoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Matti! Ylen luonto-ohjelman kautta aloitettiin miljoonan linnunpöntön rekisteröimishanke Suomessa. Luku pyörii tällä hetkellä jossain kuudessasadassatuhannessa. Sinne Ylen sivuille voi rekisteröidä sekä uudet että vanhat puhdistetut pöntöt. Siellä rekisteröintisivulla on kunnittain Suomen kartta, missä näkyy kaikkien kuntien rekisteröidyt pönttömäärät.

   Rekisteröinti ei siis ole Ukan keksintö. Tämän tyyppinen toiminta on Ukalle hyvin mieluista, koska meillä on vuosikausia pidetty linnunpönttöjä pihapiirissämme. Tahtoo vain olla niin, että sääskiä ei pihapiirissämme kesällä riitä enää ihmisille, vaan linnut napsivat niistä suurimman osan poikasilleen ja itselleen...

   Poista