keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Valkoista Vappua odotellessa...

Aikainen keväänpoikanen on hiukan jo ihmetyttänyt korpikairan asukasta. Kelirikkomerkit kuukautta etuajassa, viikko sitten lauloi Tukikohdassa jo peipponen. Eikäpä ole hiijenvissi, vaikka Ukka olisi kuulut autotallin suunnilta pari päivää sitten västäräkin äänen. Havainto jäi näköhavainnoimatta, joten se merkitään toistaiseksi epävarmaksi. Kevätkahlaajista nähtiin viime lauantaina töyhtöhyyppä, mutta ei Naruskalla, vaan Kemijärven kaupunkipellon laidalla.

Talvilintujen ruokinta on meneillään täyttä häkää edelleen, eikä syyttä. Pohjoisen puolelle nimittäin kun pyöräytti tuon tuulosen, niin jopa muuttui keli pykälää talvisemmaksi. Puolenkymmentä senttiä tuli lunta. Kesärenkaista ei täällä vielä siis edes haaveilla. Ja läski maistuu tinteille.



Viikonpäivät ennustelee EWN:n pitkä ennuste Naruskalle pakkasta ja sen myötä rännänräimintää ja vielä luntakin, kuten viime yönä ja nyt aamuvarhaisellakin. Vapuksi ennustelee samainen EWN lämpimämpää, eli yötäpäivää plussaa. Sitä odotellessa pitää pidentää kalsarin lahjetta.

Tukikohasta lumenpaksuutta edelleen mittailemisiin tähän. Vielä löytyy 58 senttiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti