torstai 7. huhtikuuta 2016

Alakaiskhan hauvempyytäjäks...

Nykku täsä Tukikohan lähimmäsä suvannosa ei ennää saa viiteevvuoteen pilikkijä käyvä huljuttamasa, nin kevväiset pilikkireisut vois vaihtaa iskukoukkukalastamiseks. Siitäpä kirpos eilissäpänä Ukale muistilokeroista ainaki kolokytävuotta sitte muutamasa eräpuolen kirjasa nähty lippusysteemi koukkupyynnisä.

Son ihajjärkeenkäypä juttu, kuvvilikasee vanahaa seittekytäluvula julukastuva Tapiolan kalastusossaa, jota Ukkaki viimeks lie lukenu nuorempana konstuna josaki kaukana eteläsä, yäk.

Asijaan. Muistikuva löyty viijesä minnuutisa, kukkaivoin kirjahyllysä pölyttymäsä olleen tevoksen käsile. Siinähä se kuva on. Ei tarvita kun pellepeloton. Iskukoukkuja. Muikkuja. Punottuva lujjaa lankaa. Rautalankaa. Ja niin etteenpäi. Kuva kertoo enempi ku tuhassannaa. Ja Kasperilta pittää muistaa ottaa iso kaira. Motoripeli.


Naruskan osakaskunnasa tekivätten nimittäi toissaehtoona Tukikohasa päätöksijä, notta verkkoluvala saa jokheen laittaa kymmene iskukoukkuva.

Tuo pittää kyllä ottaa kokkeiluu ilimammuuta. Nykyne vihitty vaimo ku lupas vielä, notta jos jänkäkoiraa alakaa kulukeentuun ruokapöyväle asti, nihhän pakkaa vähäset tavarasa ja nostelee kytkintä. Sehävvaa lissää uuven harrastuksemmielenkiintoo.

Tarttee mennä tännään Rovaniemelä kalastuskauppijaan luokke. Samala hajen uuvet kakkulat vennosilimälasikaupasta. Net on sielä ihanko tillauksesta valamiina, jos tarttee nähä tehä solomuja.

Kauvaksha Ukka näkkee kukkotka, jotejjos sinine suparu lähipäivile kääntyy postiloovalta isole tiele vilikku päälä työlistoje ulukopuolela, nin se näkkyy konttuurin akkunasta iliman silimälasijaki.

Jänkäkoirija täsä kuiten ainaki suunitelemisa on alakaa koukuttaan. Uhallaki. Ja lohikaloje pelastukseks.

Tukikohasta kihtikallaa muistilistale laittelemissiin tähä.

6 kommenttia:

 1. Vinkki hauenpyytäjälle... MIelestäni on vain kaksi tapaa valmistaa hauesta ruokaa rouvalle, nimittäin oikea ja väärä! Oikea tapa on jauhaa ruodottomat haukifileet ns. kalapullataikinaksi. Voi tehdä kalapullia, kalapihvejä ja vaikkapa mureketta. Lisävinkki: Pulliin ja pihveihin saa helposti kotikonstein makuja ja värejä. Kalapullataikinaan punajuuripurkista nestettä, niin tulee punertavia "lindströmin kalapullia", tai lisää ohueksi jauhettua pinaattia taikinan joukkoon, saat vihertäviä "kasviskalapullia" jne... Murekkeeseen voi värkätä kerroksittain erivärisiä taikinoita asettelemalla hyvinkin nätin tarjottavan. Se väärä valmistustapa kattaa kaikki muut valmistustavat! Terv: HKj

  VastaaPoista
 2. Oma suosikkireseptini haukipihveiksi/-pulliksi: Haukifilettä ja kirjolohta yhtä paljon (tai suhteessa 75% haukea, 25% lohta), sipulia ja kermaviiliä,suolaa ja tilliä sekaan massaan. Paistetaan voissa. Todella hyvää !

  VastaaPoista
 3. Niin ja haukifile voissa paistettuna, maustettuna suolalla ja pippurilla. Taivaallisen hyvää ruisleivän päällä. Tulikin tässä nälkä ja taidan suunnistaa jääkaapille.. ;) T: Aki

  VastaaPoista
 4. https://www.youtube.com/watch?v=k2pm9mraC00

  VastaaPoista
 5. Minä en ottanut kantaa kalapullataikinan reseptiin, koska sen voi tehdä kukin oman makunsa mukaan. Jos tekee "värillisiä" tuotteita kalapullataikinasta, tuotteet kannattaa paistaa uunipellillä, ettei jää paistinpannun kuumuudesta mustia läikkiä tuotteisiin. Mureke paistetaan kaupasta ostettavaan voideltuun foliovuokaan. Murekkeen valmistuttua se varistellaan leikkuulaudalle ylösalaisin. Terv: HKj

  VastaaPoista
 6. Valmiit Taco- ja pestokastikkeet käy myös maustamiseen ja väriä tulee samalla. Mitenhän sopisi esim. sokeroimaton mustikka?
  Seuraan tilanteen kehittymistä katseella, kaukaa... Terv: HKj

  VastaaPoista