keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Patsastelskeet.

Tukikohassa on parin vuorokauden ajan ollut hiukkasen poikkeuksellista liikehdintää. Asia muutahti tänään iltapäivällä julkisemmaksi mutta vain piirun, kun Naruskan kyläläisistä suunnilleen kaikki kynnelle kykenevät kokoontuivat oman pissipoikapatsaan paljastustilaisuuteen.

Arktisissa oloissa ulkona pissaavan patsaan rakentamisessa on pieniä käytännön ongelmia, jotka Tukikohassa kuitenkin on ratkaistu Lasolin avulla, koska vesi ja keltaisemmatkin aineet pyrkivät täällä jäätymään kaarelle.

Belgialaisilla on oma Manneke Pissinsä, mutta Naruskalaisilla on nyt oma Pissivä patsaansa, jota varmaankin lähitulevaisuudessa aletaan kutsua jollain sopivalla omalla nimellä. Belgialaisesta esikuvastaan tämä Naruskan patsas poikkeaa ainakin päähineestään, joka tietenkin on Neljäntuulen lakki.

Kuvamateriaalia tapahtumasta laitellaan lähisinä aikoina, kun oma valokuvaajamme oli työpaikallaan Sallassa sillä aikaa, kun patsasta täällä paljastetltiin. Ukka vuorostaan keskittyi minkä keskittyi lohikeiton keittämiseen kyläläisille ja ehtoopuolella vielä Lasolin mainoselokuvan tekijöiden loimulohiaterian valmistamiseen velimies Jukan ja vaimonsa Evan suosiollisella avustuksella.

Tervetuloa seuraamaan Tukikohan pihamaalle, miten pissi kotoisasti pihalla lorisee. Kohta lorinaa seurataan oman webkameran kautta toivottavasti laajemminkin maailmalla.

Tukikohasta seuraavia telskeitä suunnittelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti