lauantai 25. tammikuuta 2014

Ei lättähattupysäkkijä Naruskalle.

Ukan haaveet Tukikohan muuttumisesta joskusmaalimassa rautatieasemaks on hiipumaan päin. Tukikohan ilimotustaulussa on ollu monta vuotta lehtileike Lapin Kansasta. Kuvvaan oli selekeesti piirretty rata Kelloselästä Naruskan kautti Soklin urraanikaivokselle. Tai oikeelta nimeltään apulantakaivos.

Saijalaiset on tehny paremman vaalityön, ja nyt net on saamassa rautatien ja sitätehen tietty pysäkinki sinne. Taikka aineski sille suunnalle on norjalaisten kaivoshaaveitten takkeen havussa kaavamuutos. Nytenoo ihavvarma, mutta musta näyttäs siltä, ja on hutera muistikuva, että nuille paikkeille olis joskus maalimassa ollu suunnitteilla järviki, mutta niitä Kemijoki Oy on piirrelly pitkin pitäjiä Sallassaki. Naruskallekki on lätäkkö piirretty Karhutunturin alle ja siitä pohjoseen. Näistei tiijä kukkaan mittään, mutta joku kuiten suunnittelupöytiesä ääresä näimmä suunnittellee.

Oon saattanu kirjottaa ja laittaa näistä kuvatuksiaki tai linkkilöitä johonki tänne, mutta varoiks laitan net ilimotustaulukartat pikkukameran kuvin näkösille. Kertaus oli enne opintoin äite.

Ratahanke näyttäs kuiten olevajjo virallisemmasaki vaiheesa. Näky tuosa ilimaislehesä oleva ihavviralline kuulutus. Eikös ne kuulutukset aikanaan oo monelle tienny lopullista menova. Tosson Sokliraanpätkä Saijalla karttakuvija, ketä kiinnostaa. Ja näihinhä saa lausuva näimmä vaikka runon.

Oisha se toisaalta aika räyhäkästä, jos Naruskallekki pääsis urraanijunievvälissä kulukevilla lättähattuilla ees Saijalle. Ukka vois sieltä joutessaa vaikka hakasta, ku ei näyttäs nyt tulevan Naruskalle asemapällikön paikkaa auki.Tukikohasta paskaviemäriavvausreissuun keskittymisii tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti