torstai 1. joulukuuta 2011

Sininen ja lumi ovat valttia...

Tai oikeammin sanottuna OLIVAT. Alkuviikosta Naruskalla oli mitä hienoimmat postikorttikelit, kuten lumimaisemia osuvasti voitaneen kutsua. Kun olisi lunta puissa, maassa ja vielä vaikka ilmassakin, niin se tekisi talvitunnelman. Mutta säiden jumalat eivät ole kovin armollisia.

Muutamassa tunnissa toissapäiväinen -15 asteen pakkanen kellahti nurin ja tilalle tarjoiltiin pari astetta plussaa. Siihen sivuun kun tärhäytetään puuskittaista etelätuulta vuorokauden verran, niin sitten voikin valokuvaamisen tilapäisesti ainakin maisemakuvien toivossa lopetella. Onneksi meidän talon kuvatykki Mummu oli alkuviikosta muutamana päivänä kotosalla sen verran, että hän jouti kameraa ulkoiluttamaan.

Sininen valo aamuisin ja illanhämärissä on sitä, missä useimman silmä lepää. Uudessa lumessa olisi luonnossa liikkuvalle paljon mukavaa havainnoitavaa, kuten maanantain maissa tuossa kotirannassa Kuutsikönkäässä, missä saukko oli liikuskellut rantajäätiköllä.

Kuvamateriaali kertokoon loput. Sääkameran kuvasta voi itse kukanenkin käydä vilkaisemassa, miltä maisema näyttää sitten, kun helleaalto ja vinkka pyyhkivät kairan yli.Tukohasta Joulukalenterin etsimisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti