sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Pelastushelikopteri Naruskan joulun päätähtenä....

Pelastushelikopteri ei niin kovin jokapäiväinen näky täällä Naruskalla onneksi ole. Nyt sen säkätystä on saanut kuunnella senkin edestä ja pilotti on suunnilleen väsymätöntä sorttimenttia. Kopteri on lennellyt valoisana aikana ja hämärälentoa, eikä pilkkopimeälentelykään ole pois suljettu.

Kopterilla on pelastettu muun ohessa ponimerenneitoja, joka on Naruskan uusimpia luontokappaleita. Yölläkin pitää liikuskella tässä talossa matalin askelin, ettei vahingossa polkaise lattialla vilistäviä merenneitoja.

Tämä kaikki on Joulupukin ansiota. Pukkeloinen pyörähti pitkän aattopäivän odottelun päätteeksi armahtamassa lapsoset ketterät, joille pukin odottelu muodostui jo kestävyyslajiksi. Aikalailla raakalaismaista aikuisilta on, että pikkuväkeä odotutetaan ensin koko joulukuu ja sitten vielä viimeisenä päivänä vedätetään iltapimiään.

Onneksi leijonaosa tämänvuotisista joululahjoista niin lapsille kuin aikuisillekin tässä talossa oli Joulupukki osannut valita hyödyllisiä käyttöesineitä, eikä varsinaisia turhakkeita kolmeentoista lahjasäkilliseen juurikaan ollut lipsahtanut.

Silmä on sammunut auringon tähän vuodenaikaan, mutta lapsosten silmien loiste sen moninverroin korvaa. Huomenissa Tapaninpäivänä sanotaan päivän olevan kukonaskelen verran pidempi kuin toissapäivän eilisen talvipäivänseisauspäivän pituus. Tarkkana kun on, niin pituuseron helposti huomaa.

Vuodenvaihde lähestyy. Mummulla on hurja suunnitelma raijata Ukka manolitojen maahan jonnekin etelään. Kymmenen päivän kuikuilu jossain andaluusian takamailla saattaa olla virkistäväkin kokemus, vaikka tosipuheessa Ukka saattaisi viihtyä kotinurkillakin. Kaitse on mentävä, kun lippu on lakkarissa. Eikäpä tuota ulkomailla ole tullut käytyä, jos ei Ruotsin reissuja lasketa tai nuita tankkausreissuja ja yhtä kalastusreissua tuonne puuttiniaan.

Ottakaapa muuallakin levon ja ja leikin kannalta Joulun loput ajat, kuten mekin täällä Naruskalla teemme. Juhannus on seuraava merkittävämpi tapahtuma. Eikä se ole kaukana.

Kuvamateriaali välittäköön osan tunnelmasta sinne lukijoille, joille täältä toivotetaan Rauhaisaa Joulunjatkoa ja turvallisia ajomatkoja, milloin ne paluumatkat siten tapahtuvatkin.
Tukikohasta kinkkua ja mettontäkkää masut täynnä tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti