lauantai 17. joulukuuta 2011

Vesi tippuu etelässä, Naruskalla räystäät...

Maaliman kirjoissa on taas kerran hiukkasen sivut sekasin. Normaalisti Naruskalla räystäät tippuvat vasta keväällä maaliskuun loppupuolella tai huhtisella kuulla. Ennen oli ennen, mutta nyt on nyt.

Jos Mummun Keski-Suomeen tänään lähettämä kuva ei ole trikkikuva tai menneiltä vuosilta, niin uskottavasti näyttää siltä, että mennään huhtikuuta joulukuussa. Aurinkolippaa ei lännen suuntaan tähän aikaan vuodesta tarvita, koska huruutellaan auringotonta kaamosta. Ei mollukka häikäse.

Lumimittarissa Naruskalla on lunta kolmisenkymmentä senttiä, eli meillä ei mustasta Joulusta vaaraa liene. Täällä kirjamarkkinoiden ja kissamyymälän laidalla Petäjävedellä tilanne on toinen, koska vettä vihmoo, eikä lunta montaa senttiä ole räkäkelillä tuhottavaksi.

Nooh, jos Joulupukki Täplän kaimapojalla pääsee Lapin ja Lannan rajallekaan, niin eiköhän sitä loppumatka lasten kiltien luokse taivu vaikka juosten. Tai hulikopperolla.

Loppurynnistys täällä adventtisohjossa on alkamassa ja Ukka pääsee Kasperin kanssa tulevan viikon loppupuolella rauhoittumaan Naruskan Joulurauhaan. Toivottavasti räystäsroikkulumet siihen mennessä ovat turvallisesti tulleet maihin, ettei kenenkään lasareetissa tartte Joulua vietellä.

Kuva varmemmaksi vakuudeksi tutkintaan ja silleen.Tukikohan Päällikkö päättelee täältä jostain tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti