perjantai 2. joulukuuta 2011

Joulukalenteria revitty jo kuusi luukkua!

Ukka sai Väykältä ja Maukalta ikioman joulukalenterin. Sepä olikin semmonen hätähousun kalenteri. Sitä on saanu repiä kynnet verillä jo kuuven luukun verran. Hemmetin hyvä kalenteri ja tietävää sorttia. Jopa niin tietävää, että Ukka entistä vankemmin on alkanut uskoa Joulupukkiin. Toki Ukka siihen aina on uskonut. Tuli meinaan yhdestä lunkusta tässä päivänä muutamana semmonen Jokeri. Ukka arveli, että Mummu tietenkin haluaa, että joku paikka talossa maalataan, mutta eipä se sitä ollu. Napsahti meinaan samana päivänä Jokerissa rapiat 50 €uroo Ukan joulurahastoon.

Tänään avasin kakkosen, kun äsken tultiin kirkonkylältä. Siis joulukuun kakkosen. Neljä sai repiä jo marraskuun puolella.  Joulukalenteri tiesi taas asiat. Ukka osti kirkonkylän kaupan tädiltä tänään kolme kiloa kotimaisia punakeltaisia omenoita. Eiköstä vain joulukalenterin lunkasta tärähtäny punakeltanen Omena! Tosi viisas kalenteri, tietää asioita etukäthen ja takuakäthen!

Jos se kalenteri oiken viisas on, niin huomenna sieltä täytyy tulla ihkauuvet kirkaanvihreet piikarit tai sitten semmoset kummista tehyt liukuriesteet patiineihin. On meinaan ennätysliukasta tuolla pihakenturalla. Nyt, kun kolomatta päivää pitelee lussalla ja vettä satelee ja myrsky pihaa voitelee, niin kiiltää kun sillä entisellä ulukomaanelävällä. Postilaatikolle ei tänään ollu mitään asiaa iliman rautakaupansedältä ostettua hiekkasäkkiä. Sitä tavaraa on kulunu tällä kartanolla kuutiotolokulla, että vähänkään vois välttyä turvalleen tyyskähtämisiltä tai persiilleen lentämistä. Katkenneet nilikat ja vintturapolovet on sen verran vielä tuoreessa muistissa.

Jos ette juttua usko, niin kattokaa kuvasta. Kiiltää se. Ja on liukasta. Onneks sisällä ei niin liukasta ole kuin voi.


Tukikohasta luistimenterottajaisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti