tiistai 24. toukokuuta 2022

Tierroskaaja rofiloitu. (2707)

Meijän emäntä omparina viimepäivänä pyöräilly Tukikohasta eeskahtaale tuota meitin pääväylää Naruskantietä. Aiheena on ollu perinteinen roskijenkerruu näin kevättalavesta, kuntienlaijat ollumista vappautunneet.

Son seittemän kilometrijä tien kumpaakillaitaa, mistä emännyys on keränny nyt parilleppäivää viis kukkurapäistä kauppamuovikassillista erilaista ryönää, jota autojen akkunoista työnnetään ajjaisa pihale. Tai repsikampaikalta. 

Siinä kerttyy tieten tilastotietovaki, joka nykyvään puskee kaikkijalle. Mamma paino kans mieleesä, mitä roskiksiisa löysi. Rofilointi on selevä. Pääroskaaja polttaa sinistä LM tupakkija, juo Pirkan ja Karhun keskikaljoja tölökistä ja välilä ilimeisesti peittellee kaljahöyryjä Sisupastilleila. Tosihemmo. Omasta mielestäsä.


Jos tunnistat tuosta ittes, nin Ukka voi antaa kymmenempisteen vihijeen. Meilon kahesa autosa roskaamattomuustakkuu nin, että mitään ei heitetä muuale kuirroskikseen autonsisälä. Sielon molemisa pirsseisä etupenkkien takana takajalakatilasa muovinen pikkuroskis, johon käy kaupan muovikassi tai muu muovikassi. Siihen kaikki, huomijo kaikki roskat paperitollosista räkäpyyhkeisiin ja karamellipussiloihin. Ei ole vaikee temppu työntää ajjaissakaan kättä penkkijevvälliin taakse ja puottaa roskat sinne. Ja takapenkkiläiset löytää roskiksejjaloistasa. Ja roskiksesa on tyhyjijä pussija sen käytösäolevan alla, nin täyven voi puottaa lailliseerroskikseen, joita löytyy kyllä, kun pyyhkii rähmät silimästäsä. Ja uus tyhyjäpussi taas töihisä.

Tämon sikamaista, että meijän sejasa pyörii kaikellaista kusipäätä, jotka pittää roskiksennaan tiellaitoja. Olempuhunu.

Laitan tähän kauniiks lopuks aamuvarahisen kuvan tältäaamuva Kallelarrannan maisemakameralta. Se kertoo mulle ja muile, että joki on rapsakan puolmetrijä tuluvasa, kun Syväskönkään loppuliuku ylettyy vielä yli puolensuvannon alavirtaan. Kamerakuvasa kun alakaa näkymään suvantokivi vasemmala puolela jojen keskilinjasta ylävirrastapäin kattoisa, nin sillon ei kesävesi olekkaukana.


Nyttars lähtee klapisavottaan. Perjantaihinasti on halakomakone laillisesti lainasa, jotenka eikun harrastuksenommaiseen puuhastelluun...

Tukikohasta ennätyslämmintäpäivää oottelemissiin tähä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti