maanantai 9. toukokuuta 2022

Onko korppi kotona... (2702)

Oon aina pitäny korppia semmosena lintuna, että se ei ihimisasumuksen ihan likele ussein tule. Saatan olla väärässä ja on vara antaapperiksi. Alako tälleaamuva muuan korppi raakkua ouvola äänellä tuola Tukikohan postilaatikon tienoila. Menin sinne tarkemmin kattelemmaan, nin siitä petäjästä, josta korpin karkotin kävelylläni, näyttikin tulleen korpile pesäpuu.

Josse on tosi, että korppi siinä pesimään alakaa, niin saattaa kesämpääle olla komijaa mekkalaa silläsuunnala. Siinon nimittäin toinemmusta eläjä kymmenemmetrimpäässä, palokärki. Ja se ja sempoijjaat on kovia mekkaloimaan.

Meitimpuolesta aivan sama, äänelläsä net kaikki linnut laulellee...

Muuttolintuja on eilejja tänhään havaittu Tukikohasa lissää. Västäräkki ilimesty eilen ristironkkelikasoja ihimettelemmään ja tälleaamuva lauleli ensmäänen kirjosieppo. Pääskystä puuttuu värssy, mutta niitä taijamma vielä saaha oottaa, sevverravviileetä on vielä.

Jos korppi Tukikohan tontilla oikeesti pessii, nin tuossa sen musta risukasa sylintäyteisesä petäjäsä sen latvapääsä kuvisa jollaillaila näkkyy. Siinä se raakkui ja siivilleennous.


Tukikohasta kaikki tervetulleiks toivottelemissiin tähä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti