sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Suomussalamelainevvillapaita. (2370)

Ei voikkoskaan tietää, mitä tapahtuu, kuttukikohan uluko-ovi aukee. Eilen siitä pyhkäsi sisäle neito, joka on hakennu muutamankerravvettä ja ostelu kalalupija väjelleen. Samallaisija mökkiläisijä meilon pilivimpimmein täsä jokivarresa, jokkon tottunneet hakkeen Naruskavvesiossuuskunnan raikasta vettä tarpeisiisa.

Emmä ole koskaamperiny keltäävveehhakijalta otnankopekkaa kymppiesä ja kakskymppisesä täyttämisestä. Sillekkun ovvaikee laskee litrahintaa, kuttuhannellitraa maksaa meile kaheksankytäviissenttijä.

Neitosela oli kuiten kainalosa jothain tännettulosa. Pehemonen nyytti, jonka tekijäks neito nimes äiteensä. Ukka on kuulema palavellu nihhyvin heitä, eikä veestä ja muusta palavelusta ole koskaammittään maksuja kerätty, että äitee halus kuitata kaikki avut kertaryssäykselä. Villapaijala. Ja komijala semmosela.

Hieno yksityiskohta täsä paijasa on, että siihen on kiinnitetty vaalija nappi helemaan. Son sitävarte, ettei Ukka pimijäsä vahingosa laita paitaa pääle väärimpäin...

Kävimä Mummelinkans ottamasa muutamavvalokuvan rantteela. Oikeehhyvin silä tarkeni kahenkytäkuuvenasteen helteesä ulukona latova puukuorman kärryle ja pukata se katokseen. Kunei olluppaitaa alla, nimmukavankarkee ja hiukka kutittavvaakissorttija se tuntu olevan, mutta lämmin. Ja varmana on talavela haalarin alla nillämmin, kunon asteet samavverran toiseensuuntaan.
Nyton heleppo ootela talaventulloo. Eikäse ettäälä ole, viikompäästä alakaa olleen juhannus juhulittu. Ja alakaa päivä hilijolleen lyhenemmään.

Kiitoskaunis sinne Suomussalamele tekijäle. Vesisuhteet säilykööt samana ja tekijäkun hallausettäsyyvele joskus ovesta kävelee, nin Ukka sieppaa koronista välittämäti kuntohallaukseen...

Tukikohasta talavenkylymijä oottelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Ja jospa ehkä Tulevaisuudessa, Ostaisi esim. Asumispalvelusäätiö Aspa www.aspa.fi Tukikohdan Kiinteistön, olisivat ehkä "Vesibileet" Raisut esim, Kommuunin ja -Aspakodin Risteytyksen Asukkaille, kun eivät Ulotu EU-Säädösten Tuomat Vesimittaripakot ollenkaan Vesiosuuskunnallatoimivaan Taloon, jos on Uskomista Kotitalo-Lehden www.kotitalolehti.fi Artikkeliin, jossa Kerrotaan EU-Säädöksestä, joka Tulevaisuudessa, Pakottaisi Asentamaan Asuntokohtaiset Vesimittarit kaikkiin Kerros ja -Rivitaloasuntoihin, eli jospa myös Voisivat Ajatella Tuettuja Asumispalveluita Tarjoavat Tahot Hieman Toisinpäin, että vain Helvetin Kasvukeskusasuntojen Sijaan, Voitaisiin Tarjota Tuettua Asumista myös Vesiosuuskunnan Varassatoimivasta Kiinteistöstä, jota vielä voi Lämmittää Ilmaiseksi ihan Koivupuullakin, niin Töitäkin Asukkailla Riittäisi, joka vielä Toisi Ranteisiin Ruista, kunhan myös Ruispuurot, Muistetaan Aamuisin Syödä! Varmasti, on se Villapaita myös Hieno ja jos Naapurissa Asuisin, voisi Retkivedet Naruskan Vesiosuuskunnan Välityksellä aina Hankkia, Puhumattakaan Ilmaisesta Suihkuttelusta siinä vielä Toistaiseksi vain Kuvitellussa Saunaosastossa, jossa voisi olla Vaikkapa sekä Sähkö, että Puulämmitteinen IKI-Kiuas Toistensa Vieressä Luottoystävinä Keskenään, Kummatkin Omalla Tavallaan Hyvät Löylyt Tarjoten! Ja Jälleen, Kuvitellaan Kuvittelusilmin, kuinka ne Koivupuut, siinä Kuivuvat ja Pääsevät Lämmittämään Taloa Tulipesän Parempiin Kitalakeihin ja Kiitos Lämmityskustannustiedoista Retkeilymajassa!

    VastaaPoista