tiistai 16. kesäkuuta 2020

Halakosavottavälipalaks kattohommija. (2371)

Poutapäivijen aikaan sitä voi mennä urhheilemmaan vaikka Tukikohan peltikatole. Sielon kovallumitalaven jäliltä jiirivaurijoita, joita amatööripeltiseppä Ukka Matimpoika käväs tänhään hiukka tutkimasa.

Piti tieterrakentaa asijalliset turvakaiteet kattohommija varten alutikkaista. Ei jaksa kuunela Mummelimmotkotusta, että sinne ei nouseskela iliman turvaköysijä. Minen vuorostaan tykkää turvaköysistä, kunei sitä käyttäisä pääse menneen vappaasti mihihhaluvaa.

Kompromissina laiton tuommosen kaiteentapasen. Muutamala ruuvila seinään kiinne. Heti tuntu turvallisemmalta. Niija kuiva katto kun on, nin sieviläiset tasakummpipohojaset lenkkarithampiti sielä katola ninko sillä spaiterimännillä jossaki lastenelokuvasa. Ja selevimpäin kun on, nin ei sielä turhija horjahuksija juuri tule. Eikä ainakaan tänhään tullu.

Mummeli ei suostunnu ies valokuvvaamaan puuhasteluva. Väitti pelekääväsä leskeksjääntijä...

Jatkan huomana isola katola. Mummeli laitto maalihommat linturuokintapaikala käyntiin eilejja toisapäivänä. Son hiukka epävarma, minkäväriseks se pitääs maalata. Solijo keltaanen koko katto, mutta muuttu sittehharmaaks. Alumperinhä soli punane. Kait se vielä vaihtaa värijä, ennenko taiteilija sen hyväksyy...Tukikohan kattoruskeesta ojjoskus tainu olla raatija. Son sitä tervasavusekotusta, jota tuo rosteripiipumpäälä oleva sajepelti syytää sulamisvetenä katole ja eelleen alaski rännilöihin.

Pittää jatkaa hommija taas poutapäivänä. Sonnimittäin akillesjänteele kovvaa hommaa sielä liikuskela ja varsinkippaikallaan olleila.

Lähemä tänhään kattelemmaan Karhutunturin ehtooaurinkova. On sopeva keli, kunei ole hellelukemija. Viistoista astetta varjosa on paree kelikun kakskytäviis, joka oli eilissäpänä.

Tukikohasta lähiaikona hillaraportoimissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Hienot on jutut teillä. Jos joku sattuu käymään Värriöjoen yläjuoksulla, niin multa tipahti joen yli kulkevan sillan kohdalla kameran putken vastavalosuoja ehkä laavulle tai toiselle puolen suon reunaan. Maksan kulut jos joku löytää+ hiukan löytöpalkkiotakin. Puh. 0405943182 t. Arto

    VastaaPoista