lauantai 20. kesäkuuta 2020

Hauvankaivajammuistelot. (2374)

Oiskhan siitä seittemisevvuotta hilipponnu aikaakun Tukikohtaan vejettiin valokuitu seinään. Oli se muistisa, milläpuolella postilaatikkoväylää Moilas-Jussi konheela sen sillosen sonerammiehen kansa piilotti.

Tuli siinä lapijola ja rautakangela maata murjoisa mieleen, että poikosena kaivelin immeisile viimosija leposijoja kesätöinä muutaman Mölsän Hermannin kanssa Pettääveelä, tekopitäjäsä. Sieloli pehmosempata ketummultahiekkaa se leposijamaa. Siinä kuiten meni aikaa, kun se mittakokkoon kaiveltiin parriinmetriin.

Kuitukaapelin ohjesyvvyys on kait kaheksesenkytäasentiijä. Sen yläpuolele on upotettu keltapunasta merkkausmuovija, ettei ahaneuksissaan katkasis sitä kuituva, jonka liittämine on varmana kallista puuhaa.

Rautakangela ja kärkilapijola pikkusiivuja maata poies ojammuistelukohalta, nin sieltähän se löyty. Jussi saa raktorikaivurillasa tehhä kakskytäkuusmetrijä avo-ojjaa talonnurkalta perämettään alavaan suuntaan, nin laitan sittennaveroon satamillistä sajevesiputkee kuuvemmetrin salakoina. Asennama kuitukaapelin yläpuolele semmustan haitariputken.

Putkesa kuletettavaa tuotetta katolta saahaan ehkä uusija rännijä pitkin menemmään parrasatappauksesa tulevala viikola. Senkkerivirma olluvannu korvata lyttäämäsä rännit ja Jojensuusta lähtee suoralähetys liikkeele alakuviikosta. Saapa nähhä, tulleeko ehejänä...
Tukikohasta nollayöjjäläkeistä helleppäivää oottelemissiin tähä. Nettiyhteyvet tikisä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti