torstai 18. kesäkuuta 2020

Karhutunturi retkeilijän ykköspaikka. (2372)

Naruskan jyhkee maamerkki Karhutunturi on käymisenarvonen retkikohe kelle vaan. Jos hiukkakaan enempi on autosa maavarraa, niin heleposti pääsee ajjaan Karhun kodalle menomatkan noimpuoleevvälliin. Eikäpä tuo usseimmile liikapitkä ponnistus ole kävelä allaalta hiekkamontulta lähtijen Karhutunturi vallottammaan. parit kilometrit sieltä sivu.

Tiepohoja on hyvä kävelä. Rauhallisseen tahtiin sejjaksaa kyllä varsinki puomilta, mihin ompakko autokalusto viimestääjjättää.

Vietimmä toissayönä muutamat ikkääntymisseen viittaavat retkijuhulat Karhula. Oli hieno tyven keli, ei liijon sääskijä tai mäkäröitä. Oli evväät matkasa. Hyvijjaksot kaikki seittemääkymppijä käyvät lajele nousta. Vauhti son, joka tappaa, ei matka. Alastullesa maistuit makkarat ja kahaveet kotatulijen äärelä. Ja samppakaljat tietty.Puuhuollosa sielä hiukka olis toivomisevvarraa, mutta met olima ottannu puuvinkistä vaarit jo lähtiisä. Ukka latas muovilaatikollisempuuta, koivuklapija automperrään. Leksuksela kuorma kuluki vaivatta puomile, eli jäi puile kantomatkaa alle viiskytämetrijä.
Puolkahteen yölä sielä viivähti, mutta kesäyön aurinko kannatti ehottomasti käyvä kokemasa. Voi suositukset antaa kymmenelä pisteelä. Menkää käymmään. Ahtaampaikan kammova ei sielä pysty kokemmaan.

Tukikohasta suosittelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti