sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Väylät auki Kallelaan. (2315)

Eiliset lumituiskut oljamän. Uutta vitiivalakosta tuli ainuvastaan vajava kymmenen senttijä, mutta soli kevyttä plaatuva. Luoteistuuli ei Kallelan takatieväylälä tuki tietä juuri muuvaltaku Viitasempellon kohalta. Ninko eilenki.

MoilasJussi hoiteli lumet eilisäehtoola sivvuun. Ja tännään ei juurikhan ole uutta tullu, eikä vanahakaallumi ole lentänny. Jotenka pääsimä purkaan Kallelan työkaluja. Remontisa ei ennää katkasusirkkelijä kaivata. Ei kaivatakku Ohllssonilta kolomee uutta etäohjattavvaa sähköpatterija ja Bauhausilta tilattuja parija suihkuseinää, harmaata lasija. Net molemmat internettitillaukset ovviipynny puoltoistaviikkova jo, mutta oottamisseen on tyytymine, minkäs tehet.

Lunta Jussi oli työnnelly sivvuun muutamanki autokuormavverran...


Eilisen lumipyräkkä ja helevetilliset tuulet poiki täntalaven ennätyspitkän sähkökatkon. Kolomettuntija oli sähköt poisa, vaikka sähkölaskuila on toimitusvarmuutta lissäilty vuostolokkuja. Pikku tuulempuuskat kun tullee, rapijat vain kolomattakytä metrijä sekunnisa, nin jovain jossain puu kaatunnu linjoile ja koko pohojoonen Salla ja osat kait Saukoskeeki pimijänä. Soli semmone talavellopetus se. Onneks on kaasuliesi, että sai evväät sillä paistettuva...

Kesäaika alako kylymälä luoteisvinkala. Vaikkei pakkasta ole ollukku kymmenkunta astetta, nin vinkka on kertonu tuntuman kovinki talaviseks.

Siirtelen peräkärrikuormallisen rakennusvermeitä alakuviikosta Rovaniemen suunnile Raisan ja Kasperin saunaremppatyömaale. Ennen kessää pitäs sieläki kylypijä uuvesa saunasa, ninko Kallelasaki.

Tukikohasta kesäaijjasta nauttimissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Mukavaa, että saavat myös Tapionkylään Uudistetun Saunan, jospa sekin, pääsisi Viimekesäisentapaiselle Saunapäivälle, kuten Tukikohdan Sauna teki ja jos vain on Aikomus se kiuaskin uusia, niin Ehdottomasti IKI-Kiuas, miksi ei molemmat vierekkäin, eli puu ja -sähkö. Onneksi, sentään on sielläkin Oma Sauna, toisin, kuin täällä, jossa koko Yhtiö, Peruutti Saunavuoronsa, eikä Toiminut Isännöitsijäliiton Tapaan, josta lisää Osoitteessa kotitalolehti.fi ja pian, täytyy varmaan Tunkeutua Vuorotellen Rovaniemeläisten Taloihin, päästäkseen Väliaikaisiin Saunoihin, jollei niissäkin Yhtiöissä, oole Vuoroja Peruuttu, kuten toisaalta, olen myös kuullut Puhuttavan, että on tehty.

    VastaaPoista