tiistai 24. maaliskuuta 2020

Kemijärveltä koronatuomisija. (2311)

Piti muutaman koronaa Savommualta evakosa olevan veljmiehen kans käyvä pakolliset reisut Kemijärvelä. Pakko johtu siitä, että piti saaha hälle silimälasit uuvestaan kassaan, kunoli ruuvi puonnu noimmetriseen hankeen. Etittävvää olis ollu miljartinkuutjovverran...

No taksi tieten lähtee. Ukko olit terveen olonenku pukki. Ja UkkaMatinpoika kans. Ja saiphan tuota ittelläki hakkee rautakaupasta parit vielä puuttuvat asijat, että sais rakennusrojektit valamiiks.

Niija piti käyttää Leksustaki pukila Kivinimemmatin pajala. Kuulosti nimittäin ajjaisa, että muuton nin hiljasen pirssin vierinnäsä oli karvavverran kuultavisa ihanku laakeri ääntäs. Pyörällaakeri. Repsikka olit sitä mieltä, että kuuluu takkaa, mutta Ukka oli kuulevinnaan vain eestä.

Asijahan selevis rattaitten ilimasa ollesa. Oikijaetu ja vasentaka, molemmisa alakavvaa laakeriväläjyyttä. Ja eikun tillaukseen ja sovima jo, että viikompäästä maanantaina Ukka tuo pirssin lakerivvaihtoon. Taksi ompijettävä liikennekeleposesa kunnosa...pakko. Ninko Pernerimmuija aikannaa päätti.

Samala poikkesima tieten elintarviketäyvennyksilä. Siiläaikaaku Ukka kerräili pikkupakasteita sakemannikaupasta, nin repsikka pyörähti samasa talosa olevasa Alakosa. Oli sielä kyselly paalija semmosta olutta, jokolis nimeltäsä ajankohtaan sopevasti korona. Nätti myyjätyttö oli varma, että semmosta kaljaa ei heilä myyvä, mutta koronata ceellä saapi kyllä muovipullosa. No semmosen tieten repsikka ittelleen osti. Lääkkeeks. Heräteostos kuulema.


Täälon nyt lauha. Nollasa keli. Eilejjo oli merkit, että maantiet alakaa sullaan. Eininkään soratiet vielä, mutta pikitielä mollukkajo tekkee tehtävääsä.

Entunerrenki Jusu oli käyny mökkilumijen tyhyjennysreisula kokkeilemasa kairala Naruskajojen jäätä yläperälä. Suvannosa Jusu sano jäijen olevan siinä kunnosa, että sielä äkkijä joutuu tahtomattasa uimasilleen. Oli ollu kairavvarren mitta pelekkää höttövä ja välisä kolomettai nelejä ohutta jääkerrosta ja vuoron vettä. Rannat on tuiskulumipeiton alla monista kohti auki. Onkimiset oli kuulema tullu tältäkevväältä valamiiks kertareisula.

Tukikohasta oottelemissiin, että immeistevväistelyt onnisti kaupungisa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti