torstai 19. maaliskuuta 2020

Lauteet hilijaa syntymäsä Kallelasa. (2308)

Onneks sitä saakait ajela omasa autossasa Naruskajokkee kahta puolen Tukikohan ja Kallelavvälijä, vaikka melekeen ulukonaliikkumiskielto voimassa onki. Täälon heleppo nouvattaa alle kymmenehhengen ryhmijä, ei täälole kettään muitaku naruskalaisia vakiasukkaita.

Sopevaa harrastuksenomasta puuhasteluva tämmöset kiireettömät rakennushommelit. Aika kulluu.

Sinne Kallelan saunaan ei ihan yhtä levveetä ylälauvetta tehty kuin tuonne Tukikohan issoon saunaan. Ylälauteen ja sisäkatovväli kuiten on molemmisa sama, kolomisen senttijä vajjaa metri. Josei sinne sovi selekä suoraks istummaan joku hujopimmittane, nin alle 213 senttijä pitkä hemmo tai täti mahtuu ylälauteele seljällee...


Lauteet ninki alaosiltaan valamistuu tännään, mutta sittempittää hiukka tehhä pikku laastihommija, että saahaan uuven kiukaan torvet tiiviiks hormiimpäin.

Sähköhommaki selevis. Hiukkasen aikaa sähkäri sielä asijaa tutki ja mietiskeli, että miks käy ninko käy. Sulake räpsähti hetkohta, kun sen tökkäs sinne onkelmareikääsä. Johtoja seuraamala ja taulun lappuja seuraamala ja lukemala kuiten valakeni, että eipä se palanu sulake ollukkaan palanu sillon siltä kohtaaku Ukka kompuraa käynnisti. Se sulake löyty palaneena viereisestä sulakekaapista. Sielon sevverran monta niitä linjoja eri asijoile, ettei Ukan älli tieten riittänny semmoseen, että olis löytänny kaks palanutta sulaketta...

Se kompurasulake palo kyllä kans, mutta se johtu kuulema vain hetkellisestä ylikuormasta käynnistyksen yhteyvesä. Uus sulakekku laitettiin sinne, nin Kallelan saunaan tuli valakeus takas.

Sen polttavan sulakkeen linjalta vuorostasa löyty oikosesa kunnola ollu patteri, sähkösemmonen. Sonki ollu pimijänä jo aikas kauvan ja uuski on jo tilattuna ollu jonkunaikaa. Oikospatteri poistu kuvijoista ja sähkäri laitteli kaikevvaalamiiks uusija etäohjattavija pattereita varte koko mökisä molemmisapäisä. Ja aikaa koko hommaan sielä meni parisen tuntija, eli nopijaa toimintaa.

Tukikohasta koko virman sulukemista muutamaksivviikoksi suunnittelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti