maanantai 16. maaliskuuta 2020

Harjotussaunallämmitys. (2307)

Kasperi onneks neuvo, että Harvijan kiukaan ensmäänen lämmittäminen tulisenkuumaks pittää tapahtuva pihala, koska muuton täyttyy savunkärystä koko kämppä. Jos ohjetta ei olis ollu, nin tosihemmo olis ohojekirjaa lukemati tärhäyttänny kivet tuuttiin ja kiuvas kuumaks. Solis ollusselekee virhe.

Tuli nimittäin kuusipanneelinpätkijä Kalleampäävysä polttaisa semmosta mustaa sauta ja maalinkäryvä, että solis sisälä haissu varmaan pualvuatta. Nysse jäi kiuvas hiljollesa jähtymmään, kulläksimä Mummelin kansa työpaikalta poies. Saunatyömaata tarkootan.


Vanahan Narvin taiteilin itekseni Kallelan kuistile oottammaan loppusijotuspaikkaasa, jokon vielä auki.

Koronakisse jyllää ethenpäin ainakivvaikutuksiltasa. Mummeli ei ennää tällekevväälle pitele rättipiirijä, vaan hänet siirrellään mummukurssituksesta toisiin tehtäviin. Mitä nyt kunnasa keksiivät, kaippahan kertoovat. Opetuspuoltaki taitaa olla hintsusti tyrkylä, kun kaikki asijat laitellaajjäihin koko Suomesa.

Huomenisa pittää koittaa asennela Harvijan kiuvas asemiisa. Lauverungotki alakaa olleen kohta asemissasa. Saunasuojaaku joku viittis vejelä seinile, nin likelä kojesaunomista alakas kohta oleen.

Lumiraja lähestyy sattaakolomeekymmentä taas kertaallesa. Viimoyönä tuli kymppisenttinen taas uutta tuoretta vanahan pääle. Ja son taas lentävvää sorttija. Mutta Leksusta ei tuiskulumet ainakkaan tännään pijelleet, vaikka linkomies ei ollu vielä käyny hommijaan tekemäsä.

Tukikohasta pikku muurauslaastihommiin huomenisa keskittymissiin tähä. Kiuvas paikallesa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti