maanantai 24. helmikuuta 2020

Täsmänä lupas ja tuli kans. (2097)

Aattelin eilissäpänä, että antaapa Ilimatieteellaitos tarkan kelivarootuksen, kun Lapista oli varotuksesa kaks pitäjätä, Posijo ja Salla.

Säätutkakuvvaaku tuli täsä tutkittuva eilisen aikana muutamat kerrat, nin oikijasa net olit. Posijolla ja Sallasa se sateli lunta, Tukikohankippihhaan sitä tuli vajavat kymmenensenttijä Linko-Jarkon kirstuun.

Lumimittari käväs uuvesa enkkalukemasa 116 senttijä, mutta sevverran nuoskasta oli eilen, että pinta on tälleaamuummennesä vajunu lapselllissiin lukemiin 113 senttijä...

Meilä sais täsä kymmenenasteen pakkasesa vaikka luontokuvija postikorttiloihin. Ei kuitenkaajjouva, kun Mummelin pittää lähtee työnsyrjään ja Ukka Matinpoijjan selevitelä hiukka, onko keittijön sotaratsumiele astijanpesukone hintasahhaukkunnu kypsäks vai vieläkhän huoltovarmammies parsii sen kassaan. Pittää käyvä pikana selevittämäsä, ettei tukehuta tiskilöihin. Aamupalaks irrotin aapeekoon kuletuskuntoon.


Son Matimpäivä tännään. Wanahakansa luppailit aina myräkkätä, mutta näyttää toistaseks rauhalliselta keli. Kallella ontännään nimipäivä, kakkosnimesä kunon Matti. Ja eikhän täsä voi ittelläki jonkullaista nimipäivää viettää vaikka kermakaakummerkeisä, olehhammää kuiten Matinpoika. Isä-Matti on ollu maanpovesa neljännesvuosisajan jo.

Tukikohasta alakertaremonttikeskeytykseen totuttelemissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti