lauantai 8. helmikuuta 2020

Historijan havinata essiin. (2089)

Tukikohan päärakennus on Helssingin olymppijavuojen rakennuskantaa. Kellaritiloisa on alumpittäin käytetty väliseinisä vanahoja vissiin itänaapurin tiilijä. Osa seinistä on muurailtu normisti vaakatiililä ja osa pystöön muuratuila tiililä.

Aikannaan jo siilijjärveläiset rakennusarkkitehti ja rakennusinssi käski säilyttään vanhaa tiiliseinää näkösilä, kun muutamasa tiilesä oli nähtävisä tiilevvalajan sormipuristusjälistä lähtijen.

Rakennama pukuhuonetta omala kustannuksela etijäppäin, kun nyt on vakkuutusyhtijön työt tehtynnä. Purin pukuhuoneen puolipaneelit kaikki pois pitkiltä seiniltä. Tiiliseinijä jää nyt näkösile enempi. Punatiilile niitä uusija alaosija seinistä ei jätetä, vaan laitama pintaan maalarivvalakosta. Sitä kulluu normiseinää enempi nelijölle, jos ja kun meinaa saaha kaikki punasen piiloon.


Lattijaan tulle lopppupelilöisä tummanharmaja vinnyyli. Viimeset valakosemmallaukset tehin tälleaamuva poijjanpoika Aarnin kanssa, joka kovasti tykkäs valakosemmaalin levityksestä...

Tukikohasta lauhutumisestaki tykkäämissiin tähä.

1 kommentti:

  1. No selvisipä sitten tuokin, eli taisinpa kiinnittää jollakintapaa Huomiota noihin tiiliseiniin, kun senttisentiltä, piti etsiä ihan Käsikopelolla, missä se kiukaan ohjauskeskus on, silloin Lauantaina 26.12.2009, kun oli ajastus, siitä loppunut ja näin kiuas, mennyt pois päältä, vaikka oltaisiin vielä jatkettu saunomista, eikä tullut mieleenkään sen olevan vessassa, joka toki, sitten selvisi, kun pyydettiin Apua paikalle. Mielenkiintoista tuossa tämä Historia ja ehkä nähdäänkin vielä tuo Seinärakenne ihan Livenä Saunaosastossa saunoessa.

    VastaaPoista