sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Kenelle pillit soivat... (2084)

Rättäriväki kehu hyvinnukkuneesa Tukikohasa. Kukhan ei ollu kuullu juur mittään, ei ainaskaan liikenteemmetelijä. Ravitseva aamijainen kunoli syöty, nin oli aika lähtee tarttaileen kalustova ja lähtee jatkaan matkaa kohen pohojosta.

Kohta kaikki säikähtit, ku ensmääset pari Rättärijä alako savuva tupruttaan etupihala etuoven lähitienoola. Sonnimittäin semonen juttu, että Ukan kaasuvarootin Tukikohan isosa etteisesä ei salli nokkaasa nestekaasuva, eikä häkkää. Ja nyt tuli uluko-oviavvauksisa rättärihäkkää, joka lievästi haiskahti köökisä asti. Ja sittettietenki varotin alako hällyyttään, ninko sen tehtävä on. Noh, ei se panniikkija aiheuttannu ja onneks se hällyytin vaikenee, kun irrottaa sen verkkovirrasta.Kaikki ykstoista ranskankonetta läks iliman isompija kommervenkkijä tulile. Lämpimästi näyttit kaikki pukkeutuvan ajomatkale, vaikka kuuulema näillä kelilöilä sisätilat lämpijee parriinkymppään.

Pihasa autossaannukkunu pariskunta oli virkeenä kans heti aamusta. Ja hyvin kehuvat untemmaila olleen.

Hyvvää ja turvallista matkaa heile toivotima. Ja kaikki olit sillämielin, että tänne tullaan takas. Ninko tahtoo itekennellekki tapahtuva...

Tukikohasta loppusiivousurakkata jatkelemissiin tähä. Kympän tunti, vaikkon pyhä ja pitäs olla tuplat.

1 kommentti:

  1. Nostalgista, kun sai taas kuulla Rättärin ääntä, jonkalaisissa, olen ollut kahdenkin eri Rättärin Kyydissä Vuonna 1979, niitä myös käynnistellen, tööttiä painellen jne ja noin 10 Vuotta myöhemmin, esitti eräs silloinen Koulutaksikuski Arvauskysymyksen, että miksiköhän ei Rättärissä, tarvitse käyttää Turvavyötä, johonka Vastaus kuului, että koska siinä jäätyy penkkiin kiinni Talvella, eli tällöin vasta kävi selväksi, että siinä tosissaan, on vain ohut rättikatto. Rättärin Virallinen Merkki, ei ole aivan vielä selvä Sitikkaa lukuunottamatta? Hyvä, että pääsivät he saunaan ja varmasti, tulen minäkin jälleen joskus siinä Käymään, jospa vaikka Tänäkinvuonna, olisi Tukikohdan sauna Saunapäivässäkin Listalla.

    VastaaPoista