sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Laskijaislytty... (2096)

Tänny laulo justiisa raaatijosa, että lunta, lunta, lunta vaan. Lallallaaaalllaaa. Onnimittäin lunta ja jäätä, kunnyt on suvennu. Ja jäätä muovostuu semmosiinkippaikkoihin, joihin ei älli riitä. Ainakas Ukka Matimpoijjala.

Mummelila on työpäivä Hautakyläsä, nypläysrättipiiriläiset ei kirkkoojjouva, eikä niijen opettaja. Menin aamula kohtelijaana miehenä hakkeen emolle Leksuksen tallista, että sais välilä herraskaistakikkyytijä.

Laiton tietenkikkäyntiin hypriitin, ninko asijaan kuuluu. Reatyvalo kulloistaa, nin sillon antaa palaa. Pakki pääle ja perruutuskamerat sihtaukseen. Enkä kerinny aata sannoon, kun pirssi liikahti taakseppäillähtijessään samanaikasesti sivulle viistoistasenttijä. Ja eikun etulokasuojan reuna ja puskuriliitos linttaan samantien.

Lähemät tutkimukset tieten selitti liikkeet. Oli sulattannu renkaista ja lokasuojien sisäpinnoilta vettä renkaan takapuolele semmosen oikeen hyvännäkösen kiiltävän paakun. Eikä siitä suostunnu rengas autova siirtään muuta ko sivulle, vaikka taakse oli komento.

Vanahassaki autosa hiukka jurppii tuommonen lytty. Varsinkikkun son ikäpirssi justiisa viimokesänä maalattu kuntoojja kaikkipaikat on tikisä. Emäntä olis tieten saanu asiammukaset haukkumiset, mutta nythän tuota pääsee päänsilitykselä, kunolin ite puikoisa. Ei riitä älli kaikkiin liikkuihin.


Mokoma tälli painahutti sevverran sissään lukasuojan, että peltiseppä saattaa usuttaa lokasuojakauppaan. Umpijon takkaa irvottellee saumat sevverran. Kovvaa ainetta nuo kyllästetyt pylyväät vuojelta 1963. Net on niitä halakokatoksen kannatuspylyväitä. Siinä tarkotuksessaahhyvijä, autole hupaa.

Rattosaa laskijaistavaan kaikile!

Tukikohasta omavastuita selvittelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Samoin, eli Hauskaa Laskiaista Kaikille, sillä onhan vielä myös edessä Laskiaistiistai ja vielä Muutama Tunti tätä Laskiaissunnuntaitakin ja mitäs, jos joskus, saisimme lukea täällä Tukikohdan Ainutlaatuista Laskiaispullareseptiä, kun toisinaan, niitä Ainutlaatuisempiakin Reseptejä, tännekin ilmaantuu. Ja jos muistelen oikein, eikö se tänään, olekin Ukan ja -Loimun Päivä, josta sovitte, kun Ukka, tuli Viralliseksi Nimeksi, että olkoon Yhtäaikaa, eli jos muistan oikein, niin Onnea Vann molemmille, joko Oikeana Päivänä ja -Tasapuolisesti, niin Etu, kuin Jälkikäteenkin!

    VastaaPoista