lauantai 22. helmikuuta 2020

Talaviakkunamaisema. (2095)

Täsoltiin parit yönseuvut mieluisisa hommisa Tapijonkyläsä Rovaniemelä. Kasperi oli opiskelutyöreisullaan jossain maalimala ja Raisala oli hankalija työhukija lastehhoijjon kannalta. Nimpä lähimä heittii jeleppimmään.

Tulihan sielä monta rästiasijaa hoijettuva samala. Ukka jätti Leksuksen menomatkala ballastijenvaihtoon Kalotin korjaamole. Net on semmoset palikat nuihin ksenonivalloihin, joita tuommosesa jaappanimmersusa tieten pittää olla.

Josolisin tilannu net Suomemmaasta tojotaosina, nin hinnat olis pelekile varaosile ollu kahtakymppijävaille viissattaa eeroo kipale. Tonnimmenoerä tosta vaan, ajovalokorjaus. Onneks on internettiyhteyvet kunnosa. Maalimalta sai soivatpelit parilasaalaeerolla yhteishinnaltasa. Vaihtotyöt sittevvielä pääle, parintunnin asentajatyöt.

Mummelin pirssi oli Rovaniemelä alla ja sen katastus hoijettiin sielä neljäläkympilä. Ei huomautettavata, ninko pitiki olla.

Sitemmet ostima poislähtöpäivänä Mummelinkans kalhija tarvikkeja tuone alakertaan. Ei mithän luksusta, vaan ihan tavallista tavarata, ninko esmerkiks kakstoista metrijä höylättyvä mäntylautaa jalakalistaks, neljä kolomenmetrin pätkää lapsellisela yhteishinnala seittekytäviiseurova. Suomi ellää mettästä, saatana.

Sitten ostin teräksisijä pitkän sikarimmittasija säätöjalakoja yhtä saunampenkkijä varten. Jos olis markkaliikenteen aikana kauppijas lyöny etteen neljästä semmosesta turhasta satasen kipale, nin olisin kävelly kaupasta iliman niitä ulos. Mutta eurolandiassa kauppias perrii pokkana seittemäntoista eeroo kipale, eikä naaman ilime muutu maksajalla, eikä maksunsaajala. Pijin mölyt mahassa, kun soli jo neljäs kauppa, mistä niitä piti ettijä. Maksakoot perkele mitävaan, kuhan löyty. Rahat pois, son nykymalli.

On huojentavata aatela, että ei tartte alakaa kokonaista talova rakentaan...Ja vakkuutusyhtijö hoijellee issoimmat laskut Tukikohan pesutilaremontista...ittellä aukeis ihavvarmasti pee.

En haluva kuitenkaavvalittaa. Jos jothain tarviit, nin ei mittään kaupasta ilimasiks jajeta. Ei mistään.

Noh, met olema taas kotona eilisestäehtoosta lähtijen. Täälon Naruskala nyt räkäkeli, vettä satelee ninko kesälä, ihanninko säätieteilija on luppaillu. Alakaa huopakattoimmeisilä olleen kohta hoppu kattojasa keventelleen.

Onneks Kallelasa on päärakennuksesa peltikatto, ninko täsä peltikattojemmaasa pitäs olla kaikisa rakennuksisa. Sieltä tullee lumet ales heti, kuhan suojakelile heilahtaa.

Mummeli käväs huoltoreisun tänhään Kallelasa. Akkunanäkymästä perämettään päin voi päätelä, onko katolta tippunnu lunta ales vai ei...


Tukikohan takalape alakaa olleen lumista tyhyjä. Etupihale ei vielole lunta puonnu, mutta ei tämmöstä vesikelijä kauvaa olla tertte, nin kohta on rytinää tievosa...

Tukikohasta alakertaviimestelyjä jatkelemissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti