maanantai 2. syyskuuta 2019

Poronpaskaa nimpal, että piisaa. (2195)

On kaks hirvasta löytänny taas Tukikohan tontilta peltikaton alta mieluisampaikan. Net oli Ukan Lexuksen talavipaikala ninko kotonasa. Ja etupihala ja takapihala oli vallanki siltä isommalta ilimeisen löysää paskaa, jokoli enempi noinko ihimispaskan näköstä. Ja se hirvas oli issoin, mitä niitä Pohojosen Sallan paliskunnasa voi olla. Sekun pääsee vaatimija polokeen, niissiinä tanner ryskää ja aitaa kaatuu...

Täälei kuiten kukhan immeinen paskanna ulukona, ja tuohan väänti ison läjän, kun kyöräsin niitä postilaatikkojen suuntaan. Soli nin iso se toinen ja sarvet puhistunneena, että solis vaivatta nostanu Ukan sarvillasa seinäle, mutta vielä se ei ollu oikeesti kait hörnöllään, kunei se ollu vihasa ees samansorttisele nuoremmale uroole, hirvas seki.

Net on nyt parina päivänä haukuttannu täsä mein koiraa. Täson hyvvää lehtipuuta, josta net tykkää. Pajuva ja pihilajjaa ainaki. Ja kun syötättää, nimpaskattaa kans.
Tuhonku astuu ja marssii kengilä sittessisäle, niijjovain. Toivotaan, että net pyssyis pois. Taitaa olla liika lämmintä, niinnet hakkee varjova Ukan halakokatoksesta.

Tukikohasta esteaitoja seuraavaks suunnittelemissiin tähä.


2 kommenttia:

  1. Eikö poromiesten kuulu hakea omansa pois, vai saako löytäjä pistää haittaa aihettavat porot pakastimeensa.?

    VastaaPoista
  2. Kyllä het hakevat, jos riesaksi asti poro tai porot pihapiiriin asettuu. On Tukikohastakin joskus haetettu. On vain ollut niin viksuja poroja, että huonosti ovat hakijoilleen antautuneet. Tuntevat riettaat omistajansa ja niiden autot jo äänistä. Ja osannevat päätellä, että kiinni jääminen tietää siirtoa pois mieluisasta paikasta. On sen verran kokemusta poronpaskasta ja varsinkin poronkusesta, joka ei ole pihapiiriin paras viihdyke. Paska niinkään ei haise, mutta tuommoset navettaläjät ei tällä pihalla kiinnosta. Jos vain söisivät ja kävisivät tilapäisesti, niin haitanneeko tuo mittään. Vakituiseksi kun alakaa muuttumaan oleilu, niin ei hyvä. Ei voi moittia poromiesten suhtautumisesta omaisuueensa, kun poistoa on pyydetty.

    Ukka Matinpoika

    VastaaPoista