lauantai 7. syyskuuta 2019

Uutta lintua houkuttelemma uuvenlaisela pöntölä. (2199)

Olemmää muutaman partijolaisohojeen perusteela rakentannu pari pääskysempessää. Niison asustelu enimmäksee räystäspääskyjä. Net on semmosta huopakangasta ja harmahija, ninko pääskyjen omatki savipesät.

Nyt muutama mökkirakentaja kiikutti Tukikohtaan kolome vaakatasosa olevaa pönttövä. Net on tarkootettu harvinaisemale lajile, eli tervapääskylle. Pöntöntekijä oli kesälä Tukikohasa käyvessään havvainnu saman kuin Ukkaki, että Tukikohan yläpuolela lenteli korkijala myös tervapääskysijä, joijenka pesäpaikasta ei ole havvaintoja.

Näihin tullee vielä lisäks asennusohojeita. Tievosa on, että korkijale pittää talonseinään niitä asennela ja niile pittää tehhä vielä jothain temppuja sisustuspuolele, jokka kerrotaan Ukale myöhemmi. Milenkiintonerrojekti. Aattelin kyssyy yhen jatkoluovuttamista Kasperin pesuvelle, heillä kunon kans aika iso ja korkija talo Tapijonkyläsä Rovaniemelä.

Net on on tuommosija vaakamallisija ja lentoaukko on isommannäkönen, mitä siepoille ja muile normipönttöläisile.Pittääpä ootella opettajjaa paikale. Nuitaha ei talavela varmaankaa tervapääsky tartte. Ja kevvääläki asennusta saattaa tarvita pijätelä. Onnimittäin sennäkösijä lintukotoja, että talitinttijä summuita kiinnostaa. Ja oravaa.

Tukikohasta tervapääskyn bongausta oottelemissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti