tiistai 24. syyskuuta 2019

Linnurruokinta uuteen uskoon. (2212)

Lintuja ruokitaan Tukikohasa ninkauvan kuin met tätä paikka asumma. Jäivaan tuolta tiellaijasta inhvotaulusta ylmäärästä tuo kuvisa näkyvä lautakatto, jota ei alettu uuuven taulun ylisile nosteleen.

Mummelihan sen keksi, kummeinasin pistää katon polttopuiks, että siitähän sais lintulautaa varten jothain hyötyvä.

Tuosa pihapiirin laijala on vanaha pitkä koivunkanto, josta tuli vähänniinko luontojaan paikka ruokintapisteele. Son riittävän kaukana talosta omasa rauhassaan ja kuiten sen tipiliikennettä pystyy konttuurin akkunoista seuraamaan ja kuvvaammaankin.

Sielä se nyt on paikallasa ja siemenjakelusysteemijä vaille valamis. Sitä pittää vielä suunnitella.Takapihale jätämmä aamupalaikkunan taakse pienen kakkospisteen, ninko tähänki asti on ollu. On sitte etupihalinnut ja takapihan taavit, ninko kaikesa.

Tukikohasta talaventulova oottelemissiin tähä.

2 kommenttia:

  1. Onhan se hyvä, että on kaksi pistettä. "vaihtelu virkistää ja matkailu avartaa."

    VastaaPoista
  2. Ei noilla lintupienillä, eikä närhilläkään kovin kauaa menny, kun het jo huomasi, että ruokinta on siirtynny muuale. Tintit piti entusela paikala neuvova ja näki, että ihimettelivät ensi, mutta sitte hokasivat uuven paikan. Jatkamma ruokintaa talon toiselapuolela köökin akkunan likellä. Iso tontti kun on, niin ei haittaa, vaikka on kakskin ruokintapistettä.

    Niija oikeestan takapihala on vielä kolomaskin, misä tarjovamma puurojenjämät ja syömättömät sämpylät ja muuta ruuvantähettä. Ja kaikki käy.

    Ukka Matinpoika

    VastaaPoista