maanantai 23. huhtikuuta 2018

Puolikuuta.

Taivaalla puolikuu. Ja peipposesta. Kesä tuli talven keskele, voissannoo näistä aamulintuhavvainnoista. Peippopari hytistellee nollakelisä ja kerrää nokkaasa niitä auringonkukkasiemenijä, joita talitintit ja muut tintit ja urpijaiset ja punatulukut lintulauvalta maahan syytää.

Västäräkki ja pääskynen puuttuu lorulinnuista. Jouttenpari nähtiin Mummelin kanssa toisapäivänä Kallelan pihasta. Net hortoili suuntaa tietämäti ilmasa, kun sulapaikat ovvielä vähisä Naruskankairasa.

Peipponen tarttu kamerallekkin tuosta konttuurin akkunasta. Lauluva ei vielä ole peipposennokasta kuulunu, mutta eikhän se siitä ala lauleleen, jos lämpijää. Viikkoon ei tosinnäytä tapahtuvan ennusteijen mukkaan mittään. Kylymää. Ja satheja.


Lintuinkans samoja aikoja tullee aina toinenkikkevväänmerkki. Rättinäyttely, jonka Mummeli tälleviikkova kasas apulaistesa kanssa vanahan Sallansuun tiloihin kirkola. Viikompäivät on pitkimpitäjiä kerättyjen käjentaitojen näyttely esilä. Kannattee käyvä vilikasemasa, joka kulumila liikkuu.


Tukikohasta itekkin näyttelyvä kattelemissiin tänhän tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti