lauantai 21. huhtikuuta 2018

Kesäntulloo jouvuttamasa ja hijastamasa.

Kemimmaala jouvutethan kessää ja Naruskala pijetään talavija yllä. Vävypoika oli joutunnu omijen ja naapurillasten painostuksen kohteeks. Tenavat olit tehny urotyön ja lapijoinu rampoliisinalusen lumesta tyhyjäks. Sami joutu siitäeestä pingottaan pomppumaton paikalleen natijaisten iloks. Muuton sielolis päästy hyppäämään ehken kuukauvenpäästä...



Tukikohasa ei rampoliinija vielä essiin kaiveta. Kunei semmosta täälole. Sensijjaan pijämmä eelleen kunnon talaviotteesta kiinni. Vielä piti viiskilloo käyvä ostamasa aurinkokukkasiementä lintusile, jokka napsii niitä naamasa ninko on teheneet pitkintalavee. Kahen puolen talova pijetään siementä syönnisä nimpitkäle, kullunta piisaa. Ja siton vielä kuuskytä senttijä ja lissää näytti eilen ja tännäänki pukkaavan.

Uusija lajija tullee hithasti, mutta varmasti, vaikka lämpönen viikko ei ennää olekhan jatkumasa. Mustarastas teki pikavissiitit Tukikohan takapihala. Oli muuvan mökkiläine nähänyjjo västäräkinki, jonka Ukkakippongasi, mutta Tapijonkyläsä paritpäivätsitte. Niija peippostaki kuuljo Tapijonkyläsä, mutta sonki satakilometrijä etelämpänä.

Naruskala junnaa talavi paikollaan. Talitintti kunon valtalintuna pihasa, nisson talavi.

Tukikohasta kevväänoottelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti