tiistai 28. marraskuuta 2017

Tuulimittarille henkiihherätys.

Harvemmin saa Ukka mithän sähkövermettä korjaantummaan, jos son sanonu sopimuksesa irti. Nyt kuiten tais tilapäisesti käyvä nimpäin, että pikkumiettimine tuulimittarin kans auttelit asijaa etteenpäin.

Lauhampäivän kunnijaks kiipesin tieten katole valamistelemmaan uuven tuulimittarin saapumista isovveentakkaa. Tai Uniojoninaluveelta. Vetelin sinne putkistoon, eli tuulimittaritoloppaan vetovaijerit, että saan uuven mittarin johot sitte aikannaan nopijammin vejeltyvä katolta tänne konttuuriin alakertaan. Raplasin siinä samala hiukkasen sitä sökövä mittarija, jota Kasperin kanssa hiukka liimailtiijja korjailtiin. Pyörimmään sen sainkissillon, mutta tietoja alakertaan ei kulukennu.

Nyt näppäsin sieltä mittarin sisältä yhen sähköteipimpätkän pois, jolla estelin liimattuva tuuliviirijä lähteväks itte tuulemmukkaan. Nostin sitte tolopan niivvarovasti pystyyn, että viiri ja tuulikupposet säily paikallaa. Ja net kullähti sielä ylläälä pyörimmään, nin heikkovirtanen sähköyhteys palas ja verme alako mittaileen tuulija ja sen suuntija.

Nytovvaan se vaara, että jos kova myrsky tullee, nin eppäilen palikoijen lentelevän sieltä tuulevvietäväks, mutta son senaijjammurhe. Uusija mittarija on tulosa kahestaki eri suunnasta. Tilasinnimittäin uuvet sekä Trumpilta että Makroonilta. Säähemmo nimittäin ei halva semmosta, että sääkuso ei kule. Reservisä ojjatkosa yks mittari ja piste.

Tulin asijasta nin iloseks, että kärräsin nollakelipäivän kunnijaks alakertaan viikompuut. Puuta muutommennee vähällaisesti tämmösenä talavena, kunei kunnon pakkasija olelliijon ollu. Voip olla nimpäin, että Pulukkaviijasta ostetut neljäkytäviiskiintova koivuja saattas riitellä seuraavaks talaveks, jos vanhojen puijen menekki tämmösenä hithaana jatkuu...Lumimittarisa ommuuten kakskytäsenttijä lunta viimestensatteijjen jäläkiin. Son kuiten vähempi, mihin Naruskala on totuttu. Mutta totuttelemma siihe, että talavipakkaset ja lumet kurittaa enempi länskairaa. Ei haittaa, eikolla katteellisija, vaikka Kittiläsä on puolmetrijä lunta.

Tukikohasta tuulimittaripostija oottelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Taitaa ne talvet sielläki jäädä lyhyeks ja lämpimäks kun täällä Lempäälässäki ei oo lunta tullu paiti pari kertaa ja heti on sulanu.Oon kytänny pilkkiaikoja siis jäille muttei taida tänätalvena päästä moiseen harrastukseen.Oottelen kesää että pääsis sinne Kalelaan perholla harreja kiusaan.

    Terveisin

    Vesa ja Pirjo

    VastaaPoista