tiistai 21. marraskuuta 2017

Lutra lutra lutraamassa.

Enollu aamusela ihavvarma, liekkö Kallelan saunarannasa yölä käyny tassusajjäläkijä jättämäsä saukko, vaikka se ensmääsenä mielesä oliki. Lähetin kuvvaa hiukka kierroksele ja sain ehtoola uskomuksele lisätukija kirkolta. Sieltä tipahti tuo latinankielelä oleva otsikkoki.

Muistamma Mummelinkans muutamavvuojentakkaa naapurimökkiläismiehen havvainnosta. Sillon oli juossu puolenkytä saukkova vastarantatörmälä ylävirtaanpäin. Jakun silimä käänty alavirtasuunnile, nin sieltä kipitti seuraava viijen kipaleen parttija saukkosija. Son kertanäkemällä elläintarhan ulukopuolela luonnosa isompuoleinemmäärä.


Siinon hyvä sula Lutra lutrala lutrata suvannosa. Ja kalastela henkesäppitimiks.

Tukikohasta uusija kamerakuvija oottelemissiin tähä.

4 kommenttia:

 1. Olipas vangitseva, ja latinaa opettava, otsikko! Lynx lynx jos vielä sattuis kameraan ni vot! Onko näkynä?

  VastaaPoista
 2. Luulen, että jälkienjätttäjä on yksineläjä uros saukko. Ne viiden porukat keväällä taitavat olla naaras ja 4 edellisen kevään poikaset. Saukko on harmiton eläjä ja lystikäs veijari.

  VastaaPoista
 3. Muistan kaheksankytäluvulta yhen ei niin harmittoman ja lystikkään veijarin, joka tyhjenteli aikansa kuluksi tuolla Etelä-Sallassa silloisen Koutajoen lohifirman altaita. Hävikki oli isonlaista, en muista tarkkoja lukuja, mutta kova veijari on pistelemään kalaa naamaansa ja kuljettelemaan sitä muuallekin, kun oppii pahoille tavoille...

  Ukka

  VastaaPoista
 4. Vastaavia tapauksia tiedän mm. Pudasjärven Keinäsperältä ja Kuopusjärveltä. Todellisuudessa kysymyksessä on ollut Minkki. Saukko on vaeltaja, Minkki harmillinen paikkaeläin. Saukko suö saaliinsa heti, mutta ei tietääkseni varastoi saalistaan.

  VastaaPoista